Blåbärssylt

93
13
Blåbärssylt

Ta vara på sommarens blåbär genom att koka ihop din egna blåbärssylt. Tillsätt endast socker, vatten och natriumbensoat. Använd egenplockade blåbär så blir det här en billig sylt att ha själv eller ge bort som present.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2011

Blåbärssylt

Ingredienser

1 liter
2 l
blåbär eller andra bär, t ex svarta vinbär, hallon eller jordgubbar (2 l blåbär motsvarar 1 kg)
1/2 dl
vatten
6 dl
syltsocker
1 krm
natriumbensoat

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Receptet är uppdaterat sept 2020.

Gör så här

Tips

Om bären plockats när det regnat mycket kan de innehålla mer vätska än i vanliga fall. Minska i så fall mängden vatten som ska tillsättas.
2 liter blåbär motsvarar ca 1 kg.

Vad tyckte du om receptet?

93

Kommentarer

Anne-sofie

2021-08-24

Enkelt och bra Precis som det ska va.

Linnea

2021-04-25

Lätt att missförstå receptet! Det är alltså 6 dl syltsocker för 1 kg blåbär!! För mig blev sylten supersöt pga missförstånd, läste för fort och tänkte att receptet avsåg 0,5 kg blåbär...

Redaktionen ICAse

2021-05-11

Tack Linnéa för din kommentar. Tråkigt att det blev missförstånd. Vi har nu försökt förtydliga i receptet, hoppas det blir enklare att följa receptet nu. Hälsningar Ulrika

Jonas

2020-11-06

Koka ca. 1 timme med vanligt socker så blir det bra, kokar den för kort rid så tjocknar den inte Jag tog 4dl socker isf 6dl i receptet för 1kg blåbär.

Näringsvärde per portion

Energi 1084 KJ / 259 kCal
Fett 1 g
Salt 0.01 g
Kolhydrater 60 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept