Hjortronsylt
Finns det något godare än hemgjord hjortronsylt? Inte vad vi kan komma på! Koka upp hjortron tillsammans med syltsocker och servera sylten till våfflor, gröt, glass, friterad ost, pannkakor, ja listan kan göras lång.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2022
Ingredienser
ca 5 dl
500 g hjortron
2 1/2 dl syltsocker
Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi945 KJ / 226 kCal
Fett1 g
Salt0 g
Kolhydrater49 g
Protein1 g
Kommentarer
Plockar man mogna hjortron har man rensat dem redan när du plockar. Mogna bär är orangegula och mjuka när man plockar.
Annika
2024-10-14Kokade med syltsocker men då blev sylten ”geleig”. Kommer används vanligt socker fortsättningsvis, har alltid fungerat förr.
Ulla
2024-09-20Vad jag har hört ska hjortronsylt ej kokas på syltsocker. Varför vet jsg ej. Kanske lämna en bismak?
Carina
2024-08-20Hej Carina! Det har vi inte hört, intressant. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-08-20