Hjortronsylt
Finns det något godare än hemgjord hjortronsylt? Inte vad vi kan komma på! Koka upp hjortron tillsammans med syltsocker och servera sylten till våfflor, gröt, glass, friterad ost, pannkakor, ja listan kan göras lång.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2022
Ingredienser
ca 5 dl
500 g hjortron
2 1/2 dl syltsocker
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Gör så här
Bra att veta om att koka sylt.
Tips
Viktigt att de burkar som används har ett tätslutande lock och är steriliserade Sterilisera väl rengjorda burkar i ugnen på 100 °C i 15 minuter.
Förvara oöppnade burkar mörkt och svalt.
Titta, lukta och smaka: så länge kokningen och inläggningen har gjorts enligt beprövat recept och inget mögel bildats går produkterna bra att äta.
Sylt som har kokats med mindre än 500 g socker per kilo bär eller frukt bör frysas in.
Förvara oöppnade burkar mörkt och svalt.
Titta, lukta och smaka: så länge kokningen och inläggningen har gjorts enligt beprövat recept och inget mögel bildats går produkterna bra att äta.
Sylt som har kokats med mindre än 500 g socker per kilo bär eller frukt bör frysas in.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi945 KJ / 226 kCal
Fett1 g
Salt0 g
Kolhydrater49 g
Protein1 g
Kommentarer
Jag gjorde på 1000g hjortron och 6dl Syltsocker och den blev lite lös. Men väldigt god!
Julia
2023-08-23Tycker det blir mer som marmelad med angivna mängden syltsocker, blir väldigt fast i konsistensen.
Anna
2023-07-23