Hjortronsylt

Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
0
Hjortronsylt

Finns det något godare än hemmagjord hjortronsylt? Inte vad vi kan komma på! Koka upp hjortron tillsammans med syltsocker och servera sylten till våfflor, gröt, glass, friterad ost, pannkakor, ja listan kan göras lång.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2022

Hjortronsylt

Ingredienser

ca 5 dl
500 g  hjortron
2 1/2 dl  syltsocker

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Gör så här

Tips

Viktigt att de burkar som används har ett tätslutande lock och är steriliserade Sterilisera väl rengjorda burkar i ugnen på 100 °C i 30 minuter, alternativt lägg dem i kokande vatten.
Förvara oöppnade burkar mörkt och gärna svalt.
Titta, lukta och smaka: så länge kokningen och inläggningen har gjorts enligt beprövat recept och inget mögel bildats går produkterna bra att äta.
Sylt som har kokats med mindre än 500 g socker per kilo bär eller frukt bör frysas in.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi945 KJ / 226 kCal
Fett1 g
Salt0 g
Kolhydrater49 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Hjortronmarmelad med citron och rosmarin
Betyg 4.1 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Varma hjortron
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grundrecept sylt
Betyg 3.4 av 5.
64 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Svartvinbärsgelé
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hjortronconsommé med tillbehör
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Norrländsk duo2 – grillat tunnbröd med hjortron och brie
Betyg 3.6 av 5.
31 personer har röstat
Under 30 min att tillaga