Vinbärssylt
Gör din egen härligt fruktiga vinbärssylt med detta enkla recept. Den sötsyrliga sylten är perfekt för att sätta smak på frukostmackan eller som fyllning i bakverk.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2023
Ingredienser
ca 3 dl
200 g röda vinbär
2 msk vatten
1 dl strösocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi615 KJ / 147 kCal
Fett0 g
Salt0 g
Kolhydrater34 g
Protein1 g
Kommentarer
Gott! Men det blev mer som marmelad, så jag rekommenderar att dubbla mängden vatten om man vill ha sylt
Viktoria
2024-07-30Mina bär va välmogna så skulle tagit lite mindre vatten. 😊
Catherina
2024-07-22I recepten för sylt o saft står att de ska förvaras kallt efter avsvalning. När de väl öppnats så behöver de stå kallt, det förstår jag. Men när nan har haft i konserveringsmedel o socker? Vill gärna oröva era recept, men inte om det krävs kall förvaring för obrutna flaskor o burkar. Snabbt svar uppskattas, då bärbuskarna dignar . Mvh, Siv
Siv
2024-07-12Hej Siv! Svalt eller kallt och mörkt är bästa sättet att förvara sylt, saft och gelé. Vilket inte alltid är så lätt i t ex en lägenhet. Försök hitta så svalt och mörkt som möjligt ändå och räkna med att tiden för så länge sylten håller blir lite kortare. Sylt kan också förvaras i frysen, om det inte redan är fullt där! Lycka till med syltkoket. Hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-07-12