Jordgubbssylt
Den bästa av sylter – jordgubbssylten! Gör hemgjord sylt med jordgubbar och förgyll pannkakorna, gröten, rostade mackan, yoghurten eller våfflorna med smak av sommar året runt.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2022
Ingredienser
ca 1 l
1 kg färska jordgubbar (1 kg motsvarar ca 2 l)
500 g syltsocker (500 g motsvarar ca 5 1/5 dl)
1 vaniljstång
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat på en hel sats sylt.
Näringsvärde per portion
Energi10185 KJ / 2435 kCal
Fett2 g
Salt0 g
Kolhydrater581 g
Protein5 g
Kommentarer
Pektin förstör sylten Recept: 1 kg färska jordgubbar (Inga frysta) 0.5 kg strösocker 1 krm natriumbensoat. Det blir 2 burkar. Den håller över ett år i kylskåp Koka upp och koka 10 min. Tillsätt natriumbensoat i burken, rör om
Carl-johan
2023-11-02För söt och sylten blev för lös 😓
Sofie
2023-08-20Väldigt god jordgubbssylt! Möjligen i sötaste laget, men den blev sådär barnsligt god då, speciellt ihop med vaniljen!
Emelie
2023-07-31