Lingonsylt
Klassisk lingonsylt går snabbt att göra och är ett måste till både köttbullar och havregrynsgröt. Koka ihop lingonen med socker och häll upp på rengjorda burkar och förvara svalt. Då lingon innehåller det naturliga konserveringsmedlet bensoesyra håller sig den oöppnade syltburken länge.
Ingredienser
11 dl
1 kg lingon (1 kg motsvarar ca 1 3/4 l)
2 dl vatten
ca 500 g strösocker (500 g motsvarar ca 5 1/2 dl)
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.Näringsvärdet är beräknat per dl.
Näringsvärde per portion
Energi985 KJ / 236 kCal
Fett1 g
Salt0 g
Kolhydrater55 g
Protein1 g
Kommentarer
350 - 400g socker är mer lagom annars blir det alltför sött. Man kan minska vattnet om man önskar fastare konsistens.
Jonas
2024-09-08På tok för mycket socker. Dags att uppdatera receptet till standard för 2024? Jag halverade mängden socker samt bara 1 dl vatten. Då blev det perfekt! Tack
Aneta
2024-09-07Mycket gott o enkelt har kokat flera gånger och lika nöjd var gång 🌻 Ingalill
Inga-lill
2024-09-01