Lingonsylt

Betyg 4.1 av 5.
634 personer har röstat
67
Lingonsylt

Klassisk lingonsylt går snabbt att göra och är ett måste till både köttbullar och havregrynsgröt. Koka ihop lingonen med socker och häll upp på rengjorda burkar och förvara svalt. Då lingon innehåller det naturliga konserveringsmedlet bensoesyra håller sig den oöppnade syltburken länge.

Samarbete med:

Lingonsylt

Ingredienser

11 dl
1 kg  lingon (1 kg motsvarar ca 1 3/4 l)
2 dl  vatten
ca 500 g  Dansukker strösocker (500 g motsvarar ca 5 1/2 dl)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per dl.

Gör så här

Bra att veta om att koka sylt.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
634 personer har röstat

Kommentarer

Perfekt recept.

Fabiana

2024-06-15

Har bakat vanliga kanelbullar efter detta recept, dom som smakat dessa säger att dom är världens godaste tack för receptet

Karin

2024-04-03

Tycker den blir bäst med rätt mängd socker. Får väl gå ut på vedbacken och jobba bort det😃.

Per anders

2024-01-06

Näringsvärde per portion

Energi985 KJ / 236 kCal
Fett1 g
Salt0 g
Kolhydrater55 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Plommonsaft
Betyg 4.3 av 5.
59 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hallonsaft
Betyg 4.8 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Körsbärssylt
Betyg 4.6 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hjortronsylt
Betyg 4.3 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grön tomatmarmelad
Betyg 3.9 av 5.
47 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pizza bianco med halloumi och zucchini
Betyg 4.7 av 5.
32 personer har röstat
Under 15 min att tillaga