Klassisk lingonsylt går snabbt att göra och är ett måste till både köttbullar och havregrynsgröt. Koka ihop lingonen med socker och häll upp på rengjorda burkar och förvara svalt. Då lingon innehåller det naturliga konserveringsmedlet Bensoesyra håller sig den oöppnade syltburken länge.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag brukar tillsätta 3 dl socker istället för 5,5 dl.
Pär
2023-03-19Jag tar ca 2 dl mindre socker, blir kanon då. Lingon har ju naturliga konserveringsmedel i sig och sylten håller sig länge . Över ett år i kylen hos oss. Mvh Andreas
Andreas
2023-02-20Ja, enklare än så verkar det ju inte vara! Men jag blev ändå fundersam över att ni använde Strösocker, så jag undrar: Går det INTE lika bra med syltsocker/ alternativ björksocker som är lite nyttigare än vanligt socker?? Mvh, Anna Herdenborg
Anna maria
2023-01-28Hej Anna Maria! Det funkar bra med syltsocker också. Vi har inte provlagat med björksocker och kan därför inte säga att slutresultatet blir bra. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-01-31