Lingonsylt | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Lingonsylt

Klassisk lingonsylt går snabbt att göra och är ett måste till både köttbullar och havregrynsgröt. Koka ihop lingonen med socker och häll upp på rengjorda burkar och förvara svalt. Då lingon innehåller det naturliga konserveringsmedlet pektin håller sig den oöppnade syltburken länge.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 11 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rensa och skölj ev. lingonen.
  2. Koka lingon och vatten i en kastrull ca 10 minuter. Skumma av.
  3. Tillsätt lite i taget av sockret och rör tills det är löst.
  4. Ta av sylten från värmen, låt stå och svalna några minuter. Ös upp sylten i rena glasburkar och sätt genast på locken. Förvaras i kylskåp.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 11 dl
  • 1 kg lingon (1 kg motsvarar ca 1 3/4 l)
  • 2 dl vatten
  • ca 500 g strösocker (500 g motsvarar ca 5 1/2 dl)
Lägg till i inköpslistan