Lingonsylt
Klassisk lingonsylt går snabbt att göra och är ett måste till både köttbullar och havregrynsgröt. Koka ihop lingonen med socker och häll upp på rengjorda burkar och förvara svalt. Då lingon innehåller det naturliga konserveringsmedlet bensoesyra håller sig den oöppnade syltburken länge.
Ingredienser
11 dl
1 kg lingon (1 kg motsvarar ca 1 3/4 l)
2 dl vatten
ca 500 g strösocker (500 g motsvarar ca 5 1/2 dl)
Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi985 KJ / 236 kCal
Fett1 g
Salt0 g
Kolhydrater55 g
Protein1 g
Kommentarer
minskar man på sockret håller det inte alls lika länge risk för att det börjar mögla
Staffan
2024-10-20Enkelt o gott!
Judith
2024-10-13Mycket gott😋
Lisa
2024-09-30