Lingonsylt
Klassisk lingonsylt går snabbt att göra och är ett måste till både köttbullar och havregrynsgröt. Koka ihop lingonen med socker och häll upp på rengjorda burkar och förvara svalt. Då lingon innehåller det naturliga konserveringsmedlet bensoesyra håller sig den oöppnade syltburken länge.
Ingredienser
11 dl
1 kg lingon (1 kg motsvarar ca 1 3/4 l)
2 dl vatten
ca 500 g strösocker (500 g motsvarar ca 5 1/2 dl)
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Näringsvärde per portion
Energi985 KJ / 236 kCal
Fett1 g
Salt0 g
Kolhydrater55 g
Protein1 g
Kommentarer
Har bakat vanliga kanelbullar efter detta recept, dom som smakat dessa säger att dom är världens godaste tack för receptet
Karin
2024-04-03Tycker den blir bäst med rätt mängd socker. Får väl gå ut på vedbacken och jobba bort det😃.
Per anders
2024-01-06Hej! Gjorde enligt recept, men minskade på sockermängden till ca 4 dl, söt är man ju ändå, nu får de svalna, och sedan hälla upp på burkar och därefter avsmaka. MVH/Magnus.
Magnus
2023-12-05