Körsbärssylt

Betyg 4.6 av 5.
17 personer har röstat
5
Körsbärssylt

Upplev en smakexplosion av söta körsbär med denna läckra hemgjorda körsbärssylt som fungerar lika bra som pålägg på mackan som tillbehör till yoghurt och glass eller tårtfyllning. Perfekt för att ta vara på trädgårdens skörd.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2023

Körsbärssylt

Ingredienser

ca 5 dl
500 g urkärnade körsbär
2 msk vatten
3 msk färskpressad citronjuice
4 dl syltsocker

Gör så här

Häll upp sylten i en rengjord och steriliserad glasburk (Bra att veta om syltkokning) och sätt på locket direkt. Låt svalna och ställ mörkt och kallt.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

Håller sylten bara en månad i kylskåp??

Susanne

2024-07-30

Hej Susanne! Sylten håller minst en månad, kan hålla mycket längre, upp till år om du har haft allt rent och förvarar det mörkt och svalt. Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-07-31

Tycker det är bättre om sylten inte är så söt, så tog 2 dl socker till det här receptet och det blev väldigt god och lite syrlig sylt!

Åsa

2024-07-13

Tillsatte lite vaniljpulver (inte vaniljsocker) & sylten blev ännu godare 👌

Ann-katrin

2024-07-08

Näringsvärde per dl

Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi1449 KJ / 347 kCal
Fett0.1 g
Salt0 g
Kolhydrater83 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Grön tomatmarmelad
Betyg 4.1 av 5.
59 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hjortronsylt
Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lingonsylt
Betyg 4.2 av 5.
672 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hallonsaft
Betyg 4.8 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chokladkola med mint och krossade kaffebönor
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Knäck med mandel
Betyg 4.3 av 5.
74 personer har röstat
Över 60 min att tillaga