Körsbärssylt
Upplev en smakexplosion av söta körsbär med denna läckra hemgjorda körsbärssylt som fungerar lika bra som pålägg på mackan som tillbehör till yoghurt och glass eller tårtfyllning. Perfekt för att ta vara på trädgårdens skörd.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2023
Ingredienser
ca 5 dl
500 g urkärnade körsbär
2 msk vatten
3 msk färskpressad citronjuice
4 dl syltsocker
Gör så här
Häll upp sylten i en rengjord och steriliserad glasburk (Bra att veta om syltkokning) och sätt på locket direkt. Låt svalna och ställ mörkt och kallt.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi1449 KJ / 347 kCal
Fett0.1 g
Salt0 g
Kolhydrater83 g
Protein1 g
Kommentarer
Håller sylten bara en månad i kylskåp??
Susanne
2024-07-30Hej Susanne! Sylten håller minst en månad, kan hålla mycket längre, upp till år om du har haft allt rent och förvarar det mörkt och svalt. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-07-31Tycker det är bättre om sylten inte är så söt, så tog 2 dl socker till det här receptet och det blev väldigt god och lite syrlig sylt!
Åsa
2024-07-13Tillsatte lite vaniljpulver (inte vaniljsocker) & sylten blev ännu godare 👌
Ann-katrin
2024-07-08