Körsbärssylt

Betyg 4.6 av 5.
13 personer har röstat
4
Körsbärssylt

Upplev en smakexplosion av söta körsbär med denna läckra hemgjorda körsbärssylt som fungerar lika bra som pålägg på mackan som tillbehör till yoghurt och glass eller tårtfyllning. Perfekt för att ta vara på trädgårdens skörd.

Samarbete med:

Körsbärssylt

Ingredienser

ca 5 dl
500 g  urkärnade körsbär
2 msk  vatten
3 msk  färskpressad citronjuice
4 dl  Dansukker syltsocker

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per dl.

Gör så här

Häll upp sylten i en rengjord och steriliserad glasburk (Bra att veta om syltkokning) och sätt på locket direkt. Låt svalna och ställ mörkt och kallt.

Tips

Sylten håller minst 1 månad i kylskåp om den förvaras i en väl rengjord burk och se till att använda rena redskap vid tillagning och när du tar av sylten. Sylten går bra att frysa in.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Tycker det är bättre om sylten inte är så söt, så tog 2 dl socker till det här receptet och det blev väldigt god och lite syrlig sylt!

Åsa

2024-07-13

Tillsatte lite vaniljpulver (inte vaniljsocker) & sylten blev ännu godare 👌

Ann-katrin

2024-07-08

Funkade utmärt på 2 kg körsbär. det som är tidskrävande är utkärningen av körsbären, och det är lite slabbigt, men resultatet blir mycket bra.

Joakim

2024-07-07

Näringsvärde per portion

Energi1449 KJ / 347 kCal
Fett0.1 g
Salt0 g
Kolhydrater83 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Grön tomatmarmelad
Betyg 3.9 av 5.
47 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hjortronsylt
Betyg 4.3 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lingonsylt
Betyg 4.1 av 5.
634 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hallonsaft
Betyg 4.8 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Körsbärssås
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Körsbärskompott med apelsin
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga