Hoppa till sidans innehåll

Kanel och pärlsocker i en salig symfoni! Fira kanelbullens dag på nytt vis och låt det klassiska bakverket kanelbullen inspirera till helt nya sötsaker som kanelbullesnittar och kanelbullekaka.

Tips: Här hittar du fler söta recept med kanel!

 • Kanelbullesnittar

  Kanelbullesnittar

  Vad får du om du korsar en kanelbulle med en kolasnitt? Jo, kanelbullesnittar! Segheten och de karamelliga tonerna från en kolasnitt men med smak av kanelbullens goda kryddor – det bästa av två världar helt enkelt!

  - Kanelbullesnittar

  Spara

 • Kanelbullekaka med frosting

  Kanelbullekaka med frosting

  Kanelbullar i all ära, men har du provat kanelbullekaka? En fluffig, saftig kaka med smak av kanelbulle som toppas med en krämig frosting av florsocker och färskost och dekoreras med pärlsocker och kanel.

  - Kanelbullekaka med frosting

  Spara

 • Havrebollar med kanelbullesmak

  Havrebollar med kanelbullesmak

  Chokladbollen får se upp när havrebollar med smak av kanelbulle kommer in i matchen. Den smöriga sötsaken med smak av kanel och kardemumma som täcks av ett lager smält choklad och pärlsocker är en ny favoritkandidat på fikabordet.

  - Havrebollar med kanelbullesmak

  Spara

 • Kanelbulleparfait med kolarippel

  Kanelbulleparfait med kolarippel

  Kanelbulle + glass = sant! Prova denna vansinnigt goda parfait med kanelbullesmak och gömmor av kolasås med toner av kardemumma. Toppa glassen med pärlsocker och njut.

  - Kanelbulleparfait med kolarippel

  Spara

 • Kanelbullekladdkaka

  Kanelbullekladdkaka

  Den klassiska kanelbullen har fått konkurrens! Saftigt kladdig, vacker att titta på och med en perfekt avvägd smak av kanel och kardemumma kniper den här kladdkakan en självklar plats på fikabordet. Gör kanelbullemönstret genom att hälla garneringen i en spritspåse för att sedan ringla över kakan.

  - Kanelbullekladdkaka

  Spara

 • Kanelbullesockerkaka

  Kanelbullesockerkaka

  När du vill ha det bästa från två världar ska du baka en klassisk kanelbullesockerkaka. Det är helt enkelt en härlig sockerkaka men med smak av den saftiga mitten i en kanelbulle. Fyllningen gör du likt en vanlig kanelbulle av smör, kanel och strösocker. Dekorera gärna kakan med glasyr innan servering och du har en perfekt fika för fest eller vardag.

  - Kanelbullesockerkaka

  Spara

 • Kanelbullerulltårta

  Kanelbullerulltårta

  Kanelbullerulltårta är precis som det låter, rulltårta och kanelbullar i samma bakverk. Den här fantastiska kanelbullerulltårtan, med smak av kardemumma i degen och kanel i fyllningen, blir en solklar och återkommande favorit när du börjat baka den.

  - Kanelbullerulltårta

  Spara

 • Kanelbullepannkakor

  Kanelbullepannkakor

  Pannkakor + kanelbulle = sant! Likt amerikanska pannkakor innehåller smeten till dessa pannkakor bakpulver så att de reser sig och blir fluffiga vid stekning. En fyllning med smör och socker ger den rätta kanelbullekänslan och för att ta det hela vägen – servera med ett glas kall mjölk.

  - Kanelbullepannkakor

  Spara