Äppel- och mandelbullar

39
1
Äppel- och mandelbullar

Ta genvägen över köpt färdig pizzadeg. På med mandelmassa, äpple, russin och kanel. Rulla ihop, skär i lagom stora bitar, pensla och grädda. På nolltid har du sedan snygga och smarriga bullar till fikat eller utflykten.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2015

Äppel- och mandelbullar

Ingredienser

12 portioner
1
äpple
75 g
rumsvarmt smör
1 1/2 dl
riven mandelmassa
1/2 dl
strösocker
1 dl
russin
1 msk
malen kanel
1
färdig pizzadeg (à ca 230 g)
1
uppvispat ägg
-
flagad mandel och pärlsocker till garnering

För alla

Kontrollera noga innehållet i degen.
Gör glutenfri: välj glutenfri deg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.
Gör äggfri: pensla bullarna med mjölk eller vatten.

Gör så här

Tips

Värm bullarna en kort stund om de inte ska ätas på en gång. Givetvis går det också utmärkt att frysa in dem.

Vad tyckte du om receptet?

39

Kommentar

Fanny

2017-05-15

Använde 400 g pizzadeg och två äpplen. Glöm inte att krama ur vätskan ur äpplena. Tror pistachio skulle passa till, skippade mandel för sambon gillar inte. Gillade receptet, enkelt!

Näringsvärde per portion

Energi 876 KJ / 209 kCal
Fett 10 g
Salt 0.11 g
Kolhydrater 27 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept