Äppel- och mandelbullar

Betyg 3.3 av 5.
40 personer har röstat
2
Äppel- och mandelbullar

Ta genvägen över köpt färdig pizzadeg. På med mandelmassa, äpple, russin och kanel. Rulla ihop, skär i lagom stora bitar, pensla och grädda. På nolltid har du sedan snygga och smarriga bullar till fikat eller utflykten.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2015

Äppel- och mandelbullar

Ingredienser

12 portioner
1   äpple
75 g  rumsvarmt smör
1 1/2 dl  riven mandelmassa
1/2 dl  strösocker
1 dl  russin
1 msk  malen kanel
1   färdig pizzadeg (à ca 230 g)
1   uppvispat ägg
flagad mandel och pärlsocker till garnering

För alla

Kontrollera noga innehållet i degen.
Gör glutenfri: välj glutenfri deg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.
Gör äggfri: pensla bullarna med mjölk eller vatten.

Gör så här

Tips

Värm bullarna en kort stund om de inte ska ätas på en gång. Givetvis går det också utmärkt att frysa in dem.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
40 personer har röstat

Kommentarer

Fantastiskt gott!

Liv

2022-10-19

Använde 400 g pizzadeg och två äpplen. Glöm inte att krama ur vätskan ur äpplena. Tror pistachio skulle passa till, skippade mandel för sambon gillar inte. Gillade receptet, enkelt!

Fanny

2017-05-15

Näringsvärde per portion

Energi876 KJ / 209 kCal
Fett10 g
Salt0.11 g
Kolhydrater27 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Butterkaka med mandelmassa och vaniljkräm
Betyg 3.6 av 5.
42 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äppelpaj med mandelsmul
Betyg 3.6 av 5.
49 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kanelbullar med kardemumma
Betyg 4.3 av 5.
228 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kanelbullekladdkaka
Betyg 4.2 av 5.
150 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kanelbullar
Betyg 4.1 av 5.
3677 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rödbetskaka med frosting
Betyg 4.1 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga