Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Äppel- och mandelbullar

Ta genvägen över köpt färdig pizzadeg. På med mandelmassa, äpple, russin och kanel. Rulla ihop, skär i lagom stora bitar, pensla och grädda. På nolltid har du sedan snygga och smarriga bullar till fikat eller utflykten.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela, kärna ur och riv äpplet.
  2. Rör ihop äpple, smör, mandelmassa, socker, russin och kanel.
  3. Rulla ut pizzadegen. Bred på fyllningen så att det täcker ordentligt.
  4. Rulla ihop degen längs ena långsidan.
  5. Skär rullen i 12 bitar (för 12 bullar) och lägg i bullformar ställda på en plåt. Låt jäsa 30 minuter under bakduk.
  6. Sätt ugnen på 225 °C.
  7. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö över mandel och pärlsocker.
  8. Grädda bullarna i mitten av ugnen 10–15 minuter, eller tills de får fin färg.

Tips

Värm bullarna en kort stund om de inte ska ätas på en gång. Givetvis går det också utmärkt att frysa in dem.

Ingredienser

Portioner: 12
  • 1 äpple
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 1 1/2 dl riven mandelmassa
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 dl russin
  • 1 msk malen kanel
  • 1 färdig pizzadeg (à ca 230 g)
  • 1 uppvispat ägg
  • flagad mandel och pärlsocker till garnering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 876 kJ / 209 kCal