Äppel- och mandelbullar
Ta genvägen över köpt färdig pizzadeg. På med mandelmassa, äpple, russin och kanel. Rulla ihop, skär i lagom stora bitar, pensla och grädda. På nolltid har du sedan snygga och smarriga bullar till fikat eller utflykten.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2015
Ingredienser
12 portioner
1 äpple
75 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl riven mandelmassa
1/2 dl strösocker
1 dl russin
1 msk malen kanel
1 färdig pizzadeg (à ca 230 g)
1 uppvispat ägg
flagad mandel och pärlsocker till garnering
För alla
Kontrollera noga innehållet i degen.
Gör glutenfri: välj glutenfri deg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.
Gör äggfri: pensla bullarna med mjölk eller vatten.
Gör glutenfri: välj glutenfri deg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.
Gör äggfri: pensla bullarna med mjölk eller vatten.
Gör så här
Tips
Värm bullarna en kort stund om de inte ska ätas på en gång. Givetvis går det också utmärkt att frysa in dem.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi876 KJ / 209 kCal
Fett10 g
Salt0.11 g
Kolhydrater27 g
Protein4 g
Kommentarer
Fantastiskt gott!
Liv
2022-10-19Använde 400 g pizzadeg och två äpplen. Glöm inte att krama ur vätskan ur äpplena. Tror pistachio skulle passa till, skippade mandel för sambon gillar inte. Gillade receptet, enkelt!
Fanny
2017-05-15