Äppel- och mandelbullar
Ta genvägen över köpt färdig pizzadeg. På med mandelmassa, äpple, russin och kanel. Rulla ihop, skär i lagom stora bitar, pensla och grädda. På nolltid har du sedan snygga och smarriga bullar till fikat eller utflykten.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2015
Ingredienser
12 portioner
1 äpple
75 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl riven mandelmassa
1/2 dl strösocker
1 dl russin
1 msk malen kanel
1 färdig pizzadeg (à ca 230 g)
1 uppvispat ägg
flagad mandel och pärlsocker till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi876 KJ / 209 kCal
Fett10 g
Salt0.11 g
Kolhydrater27 g
Protein4 g
Kommentarer
Fantastiskt gott!
Liv
2022-10-19Använde 400 g pizzadeg och två äpplen. Glöm inte att krama ur vätskan ur äpplena. Tror pistachio skulle passa till, skippade mandel för sambon gillar inte. Gillade receptet, enkelt!
Fanny
2017-05-15