Kanelbullar i långpanna
Ska du baka kanelbullar till många? Gör bullarna i en långpanna, lager på lager av bulldeg med fyllning. Saftig, kryddig och perfekt till alla stundande fikastunder! Spara och frys in om det blir bulle över.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2019
Ingredienser
ca 20 bitar
175 g rumsvarmt smör
50 g färsk jäst
5 dl rumsvarm mjölk (3%)
2 dl strösocker
1/2 tsk salt
1 tsk mortlad kardemumma
14 dl vetemjöl + extra till utbakning
1 ägg
pärlsocker
Fyllning
150 g rumsvarmt smör
2 tsk malen kanel
1 dl strösocker
För alla
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: uteslut ägg och pensla med vatten eller mjölk.
Näringsvärdet är beräknat på torrvikten.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1445 KJ / 346 kCal
Fett15 g
Salt0.4 g
Kolhydrater46 g
Protein5 g
Kommentarer
Har aldrig ätit sååå GOA KanelBullar o vilken underbar Deg att jobba med 👍🏼❤️
Ingrid
2024-05-03Bulldegen blev toppen god. Har testat också att göra bullar 20st. Det blev lite stora men jättegoda. Undrar hur de blir om jag gör mindre bullar ca 35- 40st.?
Margareta
2024-04-17Hej Margareta! Det spelar nog ingen roll hur många du gör i långpannan. Det är ju bara en liten markering och har inget att göra med tiden i ugnen eller annat. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-04-17Min deg blev mycket stor så jag fick dela degen i två braspannor. Lite svårt att vika och föra över degen. Men jättegoda blev dom.
Karin
2024-01-25