Kanelbullar i långpanna

52
20
Kanelbullar i långpanna

Ska du baka kanelbullar till många? Gör bullarna i en långpanna, lager på lager av bulldeg med fyllning. Saftig, kryddig och perfekt till alla stundande fikastunder! Spara och frys in om det blir bulle över.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2019

Kanelbullar i långpanna

Ingredienser

ca 20 bitar
175 g rumsvarmt smör
50 g färsk jäst
5 dl rumsvarm mjölk (3%)
2 dl strösocker
1/2 tsk salt
1 tsk mortlad kardemumma
14 dl vetemjöl + extra till utbakning
1 ägg
pärlsocker

Fyllning

150 g rumsvarmt smör
2 tsk malen kanel
1 dl strösocker

För alla

Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: uteslut ägg och pensla med vatten eller mjölk.

Näringsvärdet är beräknat på torrvikten.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

52

Kommentarer

Cecilia

2022-05-18

Såå suveränt och bra. Gott o enkelt! Blev lika goda som vanliga kanelbullar och så var det ju halva jobbet 👍👍👍

Henrik

2021-10-10

Skitgoa bullar!

Alexandra

2021-10-04

Bästa bullarna nånsin!

Näringsvärde per portion

Energi 1445 KJ / 346 kCal
Fett 15 g
Salt 0.4 g
Kolhydrater 46 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden