Kanelbullar i långpanna

35
16
Kanelbullar i långpanna

Ska du baka kanelbullar till många? Gör bullarna i en långpanna, lager på lager av bulldeg med fyllning. Saftig, kryddig och perfekt till alla stundande fikastunder! Spara och frys in om det blir bulle över.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2019

Kanelbullar i långpanna

Ingredienser

ca 20 bitar
175 g
rumsvarmt smör
50 g
färsk jäst
5 dl
rumsvarm mjölk (3%)
2 dl
strösocker
1/2 tsk
salt
1 tsk
mortlad kardemumma
14 dl
vetemjöl + extra till utbakning
1
ägg
-
pärlsocker

Fyllning

150 g
smör
2 tsk
malen kanel
1 dl
strösocker

För alla

Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: uteslut ägg och pensla med vatten eller mjölk.

Näringsvärdet är beräknat på torrvikten.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

35

Kommentarer

Petra

2021-06-30

Bästa sättet att äta bullar på!

Ann-cristin

2021-01-24

Toppenrecept på alla sätt!

Nilla

2020-11-27

Älskar detta recept. Men jag gör vanliga bullar istället för långpanna. Och till jul tillsätter jag 1g saffran iatället för kardemumma och byter kanel mot vaniljgegga. Sååå mumsigt. Påminner lite om wienerbröd när man gör vanliga bullar istället.

Näringsvärde per portion

Energi 1445 KJ / 346 kCal
Fett 15 g
Salt 0.4 g
Kolhydrater 46 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept