Kanelbullar i långpanna
Ska du baka kanelbullar till många? Gör bullarna i en långpanna, eller i en form, lager på lager av bulldeg med fyllning. Saftig, kryddig och perfekt till alla stundande fikastunder! Spara och frys in om det blir bulle över.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2019
Ingredienser
ca 20 bitar
175 g rumsvarmt smör
50 g färsk jäst
5 dl rumsvarm mjölk (3%)
2 dl strösocker
1/2 tsk salt
1 tsk mortlad kardemumma
14 dl vetemjöl + extra till utbakning
1 ägg
pärlsocker
Fyllning
150 g rumsvarmt smör
2 tsk malen kanel
1 dl strösocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat på torrvikten.
Energi1445 KJ / 346 kCal
Fett15 g
Salt0.4 g
Kolhydrater46 g
Protein5 g
Kommentarer
Har nu testat att göra glutenfria bullar. Det funkade bra. Bytte 14 dl vetemjöl till 840 g Lailas glutenfria mjölmix samt körde degen med degkrokar kortare tid, ca 5-6 minuter tills smöret blandats in. Blev kanske lite torrare än de andra med vanligt mjöl, men det blir ju det mesta glutenfria. Helt klart godkända, kommer göra dem igen.👏 Eva
Eva
2024-10-26Mycket goda bullar och lätta att baka. Så saftiga. Skulle vilja göra dem glutenfria. Hur ska jag tänka om jag vill byta vetemjölet mot glutenfritt mjöl??
Eva
2024-10-09Hej Eva! Vad roligt att du gillar receptet. Det är lite knepigt att byta ut vetemjöl rakt av i recept som ska jäsa och få glutentrådar. Det kan gå att byta vetemjölet mot glutenfri mjölmix men vi har inte provat. Ofta behöver mängderna mjöl och tillvägagångssättet justeras lite. Glutenfria degar brukar t ex inte behöva knådas lika länge. Om du provar får du gärna skriva här hur du gjorde och hur det blev. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2024-10-10Jättegoda kanelbullar svåra att få över till långpanna när man kavlar ut och vikt ihop. Nästa gång ska jag baka direkt på bakplåtspapper Bjarne
Bjarne
2024-10-07