Kanelbullekladdkaka

128
25
Kanelbullekladdkaka

Den klassiska kanelbullen har fått konkurrens! Saftigt kladdig, vacker att titta på och med en perfekt avvägd smak av kanel och kardemumma kniper den här kladdkakan en självklar plats på fikabordet. Gör kanelbullemönstret genom att hälla garneringen i en spritspåse för att sedan ringla över kakan.

Kanelbullekladdkaka

Ingredienser

12 bitar
200 g smör
1 msk kardemummakärnor
2 1/2 dl vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar ca 150 g)
2 dl socker
1 krm salt
3 ägg

Garnering

50 g smör
2 msk strösocker
2 msk kanel
2 tsk vaniljsocker
pärlsocker

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.

Gör så här

Tips

Häll garneringen i en spritspåse och ringla över kakan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

128

Kommentarer

Berit

2022-10-25

Den var riktigt god.

Julia

2022-10-04

Receptet är ingen höjdare enligt mig, kakan badar i smör så att det droppar om hela formen. Jag försökte rädda den med mer mjöl och socker men den är ändå helt simmig av smör.

Ines

2022-08-29

Den är supergod! Hade ingen kardemumma hemma så jag la i lite skivor av mandelmassa här och var, blev supergott!!!

Näringsvärde per portion

Energi 1222 KJ / 292 kCal
Fett 19 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 28 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden