Kanelbullekladdkaka

Den klassiska kanelbullen har fått konkurrens! Saftigt kladdig, vacker att titta på och med en perfekt avvägd smak av kanel och kardemumma kniper den här kladdkakan en självklar plats på fikabordet. Gör kanelbullemönstret genom att hälla garneringen i en spritspåse för att sedan ringla över kakan.

Ingredienser
12 bitar
200 g smör
1 msk Santa Maria kardemummakärnor
2 1/2 dl vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar ca 150 g)
2 dl strösocker
1 krm salt
3 ägg
Garnering
50 g smör
2 msk strösocker
2 msk Santa Maria kanel
2 tsk vaniljsocker
pärlsocker
För alla
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör så här
Tips
Häll garneringen i en spritspåse och ringla över kakan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1222 KJ / 292 kCal
Fett19 g
Salt0.5 g
Kolhydrater28 g
Protein3 g
Kommentarer
Tummen upp. Kommer baka denna fler gånger. Kortare tid i ugnen bara så den blir kladdig
Lena
2023-04-09Saftig och god, dock var 15 minuter för länge i min ugn. Får ta kortare tid nästa gång bara.
Therese
2023-03-02Den var riktigt god.
Berit
2022-10-25