Kanelbullekladdkaka
Den klassiska kanelbullen har fått konkurrens! Saftigt kladdig, vacker att titta på och med en perfekt avvägd smak av kanel och kardemumma kniper den här kladdkakan en självklar plats på fikabordet. Gör kanelbullemönstret genom att hälla garneringen i en spritspåse för att sedan ringla över kakan.
Ingredienser
12 bitar
200 g smör
1 msk kardemummakärnor
2 1/2 dl vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar ca 150 g)
2 dl strösocker
1 krm salt
3 ägg
Garnering
50 g smör
2 msk strösocker
2 msk kanel
2 tsk vaniljsocker
pärlsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1222 KJ / 292 kCal
Fett19 g
Salt0.5 g
Kolhydrater28 g
Protein3 g
Kommentarer
Vet inte vad som blev fel, ser i flera av kommentarerna att dom råkat ut för liknande. Blev som om allt smör smälte och steg upp och lade sig att koka uppepå. Resultatet ej färdig kaka invändigt och typ friterad på toppen. Vad kan detta bero på ? Kan det bero på att smöret i grundsmeten inte svalnat ordentligt?
Elisabeth
2024-10-04Vet inte vad jag gjorde fel men kakan blev inte alls god. Alldeles smörig, det rinner smör. Och kakan smakar mest ägg..
Moa
2024-10-01Godaste kakan ever👍har gjort denna många gånger
Peter
2023-12-30