Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Kanelbullekladdkaka

Den klassiska kanelbullen har fått konkurrens! Saftigt kladdig, vacker att titta på och med en perfekt avvägd smak av kanel och kardemumma kniper den här kladdkakan en självklar plats på fikabordet. Gör kanelbullemönstret genom att hälla garneringen i en spritspåse för att sedan ringla över kakan.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 12 bitar).
  3. Smält smöret och låt svalna. Mortla kardemummakärnorna.
  4. Blanda mjöl, socker kardemumma och salt i en bunke. Rör ner smör och ägg med en slev eller visp (vispa inte).
  5. Häll smeten i formen.
  6. Garnering: Smält smöret och blanda med socker, kanel och vaniljsocker. Ringla garneringen på smeten och strö på pärlsocker.
  7. Grädda kakan mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt svalna på galler.

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.

Tips

Häll garneringen i en spritspåse och ringla över kakan.

Ingredienser

Portioner: 12 st
  • 200 g smör
  • 1 msk kardemummakärnor
  • 2 1/2 dl vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar ca 150 g)
  • 2 dl socker
  • 1 krm salt
  • 3 ägg
Garnering
  • 50 g smör
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk kanel
  • 2 tsk vanilj
  • pärlsocker
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer