Kanelbullekladdkaka

111
20
Kanelbullekladdkaka

Den klassiska kanelbullen har fått konkurrens! Saftigt kladdig, vacker att titta på och med en perfekt avvägd smak av kanel och kardemumma kniper den här kladdkakan en självklar plats på fikabordet. Gör kanelbullemönstret genom att hälla garneringen i en spritspåse för att sedan ringla över kakan.

Skriv ut
Kanelbullekladdkaka

Ingredienser

12 bitar
200 g smör
1 msk kardemummakärnor
2 1/2 dl vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar ca 150 g)
2 dl socker
1 krm salt
3 ägg

Garnering

50 g smör
2 msk strösocker
2 msk kanel
2 tsk vaniljsocker
pärlsocker

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.

Gör så här

Tips

Häll garneringen i en spritspåse och ringla över kakan.

Vad tyckte du om receptet?

111

Kommentarer

Joakim erik

2021-10-20

Supergod och enkel att baka.

Suah

2021-10-02

Jag fick dessvärre inte receptet att fungera - hela springformen badade i smör. Så trist! :(

Mikaela

2021-09-28

Någon som testat med glutenfritt mjöl? Vilken mängd?

Näringsvärde per portion

Energi 1222 KJ / 292 kCal
Fett 19 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 28 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept