Kanelbullekladdkaka

87
15
Kanelbullekladdkaka

Den klassiska kanelbullen har fått konkurrens! Saftigt kladdig, vacker att titta på och med en perfekt avvägd smak av kanel och kardemumma kniper den här kladdkakan en självklar plats på fikabordet. Gör kanelbullemönstret genom att hälla garneringen i en spritspåse för att sedan ringla över kakan.

Skriv ut
Kanelbullekladdkaka

Ingredienser

12 bitar
200 g
smör
1 msk
kardemummakärnor
2 1/2 dl
vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar ca 150 g)
2 dl
socker
1 krm
salt
3
ägg

Garnering

50 g
smör
2 msk
strösocker
2 msk
kanel
2 tsk
vaniljsocker
-
pärlsocker

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.

Gör så här

Tips

Häll garneringen i en spritspåse och ringla över kakan.

Vad tyckte du om receptet?

87

Kommentarer

Emelie

2021-01-06

Lätt att göra. Jag gjorde dock utan kardemumma och då smakade den mest ägg. Ingen favorit men enkel att göra :)

Åsa

2020-10-20

Gjorde även en på glutenfritt mjöl. Supergod den med.

Redaktionen ICAse

2020-10-21

Hej Åsa! Vad kul att höra att det blev bra även med glutenfritt mjöl! Ser att du i kommentaren nedan frågar om man ska servera något till kladdkakan. Det är såklart valfritt om man vill servera något till men lättvispad grädde eller lite vaniljglass är ju gott! Hälsningar Elina

Åsa

2020-10-20

En fråga. Bakat nu! Äter man något till eller? Typ Grädde eller

Näringsvärde per portion

Energi 1222 KJ / 292 kCal
Fett 19 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 28 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept