Bild laddas
Bullfest!

Våra bästa recept på kanelbullar

Testa ett nytt bull-recept för att fira kanelbullens dag, som 2021 infaller måndag 4 oktober. Vad sägs om kanelbullekladdkaka eller kanelbullar i långpanna? Bara att kavla upp ärmarna och börja baka!
Tips: alla våra recept på kanelbullar.

Våra bästa recept

Vi har recept på kanelbullar för alla smaker och tillfällen. Här har vi listat våra absolut bästa varianter. Hoppas du hittar din favorit!

 1. 1. Kanelbullar i långpanna

  46
  19
  Ska du baka kanelbullar till många? Gör bullarna i en långpanna, lager på lager av bulldeg med fyllning. Saftig, kryddig och perfekt till alla stundande fikastunder! Spara och frys in om det blir bulle över.
  Kanelbullar i långpanna
 2. 2. Kanelbullekladdkaka

  111
  20
  Den klassiska kanelbullen har fått konkurrens! Saftigt kladdig, vacker att titta på och med en perfekt avvägd smak av kanel och kardemumma kniper den här kladdkakan en självklar plats på fikabordet. Gör kanelbullemönstret genom att hälla garneringen i en spritspåse för att sedan ringla över kakan.
  Kanelbullekladdkaka
 3. 3. Kanelbullerulltårta

  10
  3
  Kanelbullerulltårta är precis som det låter, rulltårta och kanelbullar i samma bakverk. Den här fantastiska kanelbullerulltårtan, med smak av kardemumma i degen och kanel i fyllningen, blir en solklar och återkommande favorit när du börjat baka den.
  Kanelbullerulltårta
 4. 4. Kanelbullar med kardemumma

  136
  27
  Ett ljuvligt recept på saftiga kanelbullar med kardemumma med kraftig smak av den goda kardemumman. Få saker doftar och smakar ju så gott som nybakta bullar. Prova detta recept bums!
  Kanelbullar med kardemumma
 5. 5. Glutenfria kanelbullar

  8
  3
  Kanelbullar som är glutenfria går det att göra. Jodå, med den här degen kommer dina glutenfria bullar bli en stor favorit för alla, både de som är glutenintoleranta och andra som du bjuder bullarna på.
  Glutenfria kanelbullar
 6. 6. Kanelbullar

  2401
  127
  Baka utsökta och goda kanelbullar med detta perfekta kanelbullerecept. Kanelbullarna blir stora, mjuka och får en god smak av sin fyllning som består av kanel, smör och socker.
  Kanelbullar
 7. 7. Kanelbullepannkakor

  50
  1
  Pannkakor + kanelbulle = sant! Likt amerikanska pannkakor innehåller smeten till dessa pannkakor bakpulver så att de reser sig och blir fluffiga vid stekning. En fyllning med smör och socker ger den rätta kanelbullekänslan och för att ta det hela vägen – servera med ett glas kall mjölk.
  Kanelbullepannkakor
 8. 8. Kanelsnurror

  56
  16
  Baka dessa kanelbullar och du kommer imponera på alla. Med det här receptet blir dina kanelsnurror försvinnande goda. Bullarna smakar både kardemumma (i degen) och kanel (i fyllningen). Det gör att det här receptet kommer bli ditt favoritrecept för lång tid framöver. Lär dig också att tvinna degen så blir bullarna som riktiga kanelsnurror.
  Kanelsnurror
 9. 9. Butterkaka med mandelmassa och vaniljkräm

  42
  7
  Bulla upp med flera vetebullar i en stor form och jäs till en jättebulle fylld med hemgjord vaniljkräm och smörig mandelmassa. Butterkakan har fått sig namn efter det tyska och engelska ordet för smör, ”butter”. Den har alltså inget med att vara butter att göra.
  Butterkaka med mandelmassa och vaniljkräm
 10. 10. Kanelsnurror med äpplen

  77
  6
  Om du älskar kanelbullar och äpplen ska du testa det här receptet på sagolikt goda och saftiga kanelsnurror med äpplen. Garanterat uppskattat på bjudningen eller kalaset!
  Kanelsnurror med äpplen
 11. 11. Kanelbullesockerkaka

  91
  21
  Två klassiker i en smäll! Baka en saftig sockerkaka med smak av kanelbulle – enkelt fika som avnjuts bäst i sällskap med en kopp kaffe eller ett glas saft. Dekorera gärna kakan med glasyr innan servering.
  Kanelbullesockerkaka
 12. 12. Äppel- och mandelbullar

  39
  1
  Ta genvägen över köpt färdig pizzadeg. På med mandelmassa, äpple, russin och kanel. Rulla ihop, skär i lagom stora bitar, pensla och grädda. På nolltid har du sedan snygga och smarriga bullar till fikat eller utflykten.
  Äppel- och mandelbullar
 13. 13. Kanelbullar i långpanna med vaniljkräm

  36
  2
  Ett underbart recept på smaskiga kanelbullar med vaniljkräm i långpanna. Du gör bullarna av bland annat vaniljstång, mjölk, ägg, smör, kanel, mjöl, ägg och florsocker. Perfekt att servera på kalas till många!
  Kanelbullar i långpanna med vaniljkräm
Bild laddas

Kanel från Santa Maria

Santa Marias kanel kommer från Indonesien och heter Cinnamomum Burmanii. Det är den mest populära kanelsorten, tack vare sin fylliga smak som håller sig kvar vid bakning.

5 snabba om kanel
 1. Kanel är en av världens äldsta kryddor och användes redan 2700 år f.kr som medicin. I norden har kanelen använts sedan 1300-talet.
   
 2. Det finns cirka 250 olika kanelträdsarter. Kryddan kanel består av bark från olika arter av kanelträd. Barken skalas, torkas och rullas ihop till kanelstänger. Den torkade kanelen kan också malas till pulver. Även bladen och de torkade kanelfrukterna kan användas.
   
 3. Alla kanelsorter har olika smakprofil. Den mest populära kanelsorten i Sverige heter Cinnamomum Burmaani och kommer från Indonesien. Tack vare sin fylliga smak håller den sig kvar vid bakning, så det är alltså denna som är den optimala kanelen att ha i dina kanelbullar.
   
 4. Ceylonkanel kallas också för äkta kanel och har naturligt mycket låg kumarinhalt. Den har en helt annan smakprofil som är mild, söt och aromatisk. Den passar utmärkt i grytor och är väldigt populär i mexikanska och indiska rätter. Vid bakning förvinner dock smaken nästan helt.
   
 5. Historiskt så sa man att kanel är antiseptisk, sänker blodsocker och förebygger diabetes. Huruvida det överensstämmer med verkligheten låter vi vara osagt… hursomhelst så önskar vi dig lycka till med ditt kanelbullebak!
Bild laddas

Kanelbullar i långpanna

Klicka hem receptet online
Bild laddas

Kanelbullekladdkaka

Klicka hem receptet online

Fler tips till baket

Smarrig topping!

Dekorera bullar

Fira kanelbullens dag med extra lyxiga bullar. Vad sägs om toscatopping, kolasås och jordnötter eller kanelbullscupcakes med frostingr?
Bild laddas