Kanelbullesockerkaka
Baka en saftig kanelbullesockerkaka till fikat! Det är helt enkelt en härlig sockerkaka med smak av kanelbulle. Gör en vanlig kanelbullefyllning av smör, kanel och socker som du häller mitt i kakan. Dekorera gärna kakan med glasyr innan servering och du har en perfekt fika för fest eller vardag.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2021
Ingredienser
ca 10 bitar
Fyllning
25 g smör
3/4 dl strösocker
1 1/2 msk kanel
Sockerkaka
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 msk vaniljsocker
150 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
3 stora ägg (à ca 70 g)
1 1/2 dl rumsvarm mjölk
Glasyr
1 dl florsocker
ca 1 msk kallt vatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi1816 KJ / 434 kCal
Fett20 g
Salt0.5 g
Kolhydrater59 g
Protein6 g
Kommentarer
Nej tack, hellre kanel bulle och sockerkaka var för sig.
Åza
2023-06-27Jag har bakat denna kaka två gånger med bra resultat båda gångerna. Andra gången fick jag dock ha den längre tid i ugnen, men då hade jag också tagit en mindre form (22 cm i diameter) än första gången (24 cm i diameter). Men det är ju bara att testa med en sticka och se om den är klar. Jag bjöd på den och fick frågan, "Kan jag inte få lite mer av den där goda sockerkakan." Ett bra recept på en mycket god kaka!
Jenny
2022-09-09Ett tips är att göra dubbel (eller trippel) sats fyllning. Använd sedan det som blir över till att ha ovanpå kakan som en typ av topping. Den stelnar och höjer kakan till en ny nivå.
Johan
2022-02-13