Baka en saftig kanelbullesockerkaka till fikat! Det är helt enkelt en härlig sockerkaka med smak av kanelbulle. Gör en vanlig kanelbullefyllning av smör, kanel och socker som du häller mitt i kakan. Dekorera gärna kakan med glasyr innan servering och du har en perfekt fika för fest eller vardag.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2021
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Receptet är uppdaterat nov 2021.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Nej tack, hellre kanel bulle och sockerkaka var för sig.
Åza
2023-06-27Jag har bakat denna kaka två gånger med bra resultat båda gångerna. Andra gången fick jag dock ha den längre tid i ugnen, men då hade jag också tagit en mindre form (22 cm i diameter) än första gången (24 cm i diameter). Men det är ju bara att testa med en sticka och se om den är klar. Jag bjöd på den och fick frågan, "Kan jag inte få lite mer av den där goda sockerkakan." Ett bra recept på en mycket god kaka!
Jenny
2022-09-09Ett tips är att göra dubbel (eller trippel) sats fyllning. Använd sedan det som blir över till att ha ovanpå kakan som en typ av topping. Den stelnar och höjer kakan till en ny nivå.
Johan
2022-02-13