Kanelbullesockerkaka

91
20
Kanelbullesockerkaka

Två klassiker i en smäll! Baka en saftig sockerkaka med smak av kanelbulle – enkelt fika som avnjuts bäst i sällskap med en kopp kaffe eller ett glas saft. Dekorera gärna kakan med glasyr innan servering.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2021

Kanelbullesockerkaka

Ingredienser

ca 10 bitar

Fyllning

50 g smör
3/4 dl strösocker
1 1/2 msk kanel
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk

Sockerkaka

4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 msk vaniljsocker
150 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
3 stora ägg (à ca 70 g)
1 1/2 dl rumsvarm mjölk

Glasyr

1 dl florsocker
ca 1 msk kallt vatten

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Näringsvärdet är beräknat per bit.

Gör så här

Tips

Gör sockerkakan i portionsformat och använd muffinsformar. Grädda då i 200°C i ca 10 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

91

Kommentarer

Joline

2021-10-22

Bakade kakan och den var väldigt god! Hade den inne i ugnen på både över och undervärme i mitten av ugnen i först 35min, och gav den ytterligare 2,5min och sen var den perfekt klar. Tror att mycket beror på vad för ugn och inställning man har om den är klar eller inte.

Irene

2021-10-20

Jag tog ut den ur ugnen efter 55 min. Den blev lite för kladdig i mitten. Smaken var god. Jag kommer nog att baka den igen, men ställa den längre ned i ugnen och ha lite högre värme.

Irmgard

2021-10-18

Bakat kakan först och läser sen kommentarer. Kakan blir jättegoda! Bara en liten längre tid att grädda( 50 min) Bra Recept!

Näringsvärde per portion

Energi 1816 KJ / 434 kCal
Fett 20 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 59 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept