Baka bullar - tips och trix
Vad är härligare än ett gäng nygräddade bullar? Oavsett om du ska baka kanelbullar eller semlor är det viktigt att du får till en riktigt bra vetedeg. Här tipsar vi om hur du lyckas med din bulldeg!
Vad är en perfekt bulle och hur lyckas du med den? Buffé har besökt mästerbagaren Daniel Lindeberg för svaren och recepten på de bästa bullarna för hemmabagaren.
Här hittar du alla våra recept på bullar.
Daniel Lindeberg är bagaren som gett namn åt Lindeberg Bageri och Konditori utanför Stockholm och som skrivit en hel kokbok tillägnad, just det, bullar. När Buffé besöker bageriet i Orminge centrum råder det inga tvivel: här finns de bästa bullarna på flera mils radie.
Min mormor var från Skåne och bakade karrrdämuumabullar med skorrande R. Jag minns hur hon mortlade kardemumman och hur fantastiskt det doftade, hon fick mig att älska de bullarna. Mormor lät mig alltid hjälpa till att knåda, fylla och ringla degen till sina smöriga kardemummabullar.
En perfekt bulle bakas med generöst med smör och socker och för att den ska bli sådär saftig och fluffig som man vill ha den krävs en välarbetad deg som knådats länge och därefter fått jäsa ordentligt.
Kardemummabullen! Samma sort som bjöds i mormors kök. Jag älskar att käka en kardemummabulle vid sjutiden på morgonen efter att ha arbetat i bageriet sedan klockan fyra. Då har bullarna hunnit gräddas och svalna något så att de är sådär härligt halvljumna.
Kanelsnäcka, kanelbulle eller kanelsnurra, kärt barn har många namn! Här toppas bullklassikern med både pärlsocker och mandelflarn. Bullarna avnjuts bäst ljumna med ett glas iskall mjölk.
KanelsnäckaBjud på bullkalas med rabarberbullar! Fylld med en smörig kardemummafyllning och toppad med både vaniljkräm och inkokt rabarber blir denna bulle snabbt en ny favorit.
RabarberbulleTa klassikern kardemummabullar till nya höjder med detta recept på kringlor. Fyllningen av smör, kardemumma, strösocker och florsocker tillsammans med den något salta vetedegen gifter sig i harmoni. Det knastriga sockret på utsidan är pricken över i.
KardemummakringlorEn fluffig, smörig och sockrig bulle fylld till brädden med len vaniljkräm. Vad skulle vara bättre än det? Jo, en hel plåt med dessa ljuvliga krämbullar!
Krämbulle– Blanda degen ordentligt och länge.
– Testa degen genom att göra ett glutentest: ta en degboll och dra isär. Om degen håller ihop har du en bra grunddeg.
– Lägg degen i kylen när den är klar, det är enklare att forma en kall deg.
– Lyft degen några gånger vid kavling så att spänningarna i degen släpper.
– Tillför fukt vid jäsning så att inte bullarna torkar ut genom att ställa in en skål med vatten i ugnen och använda den som jässkåp.
Vad är härligare än ett gäng nygräddade bullar? Oavsett om du ska baka kanelbullar eller semlor är det viktigt att du får till en riktigt bra vetedeg. Här tipsar vi om hur du lyckas med din bulldeg!
Vad sägs om att testa något nytt som kanelbullekladdkaka eller kanelbullar i långpanna?
Här hittar du tips på hur du lyckas med bullbaket och ett gäng goda fyllningar till bullarna.
När är kanelbullens dag, och varför firar vi bullen egentligen?
Steg för steg beskrivning till julbakets godaste saffransbulle.
Vi berättar om den småländska nationaldagen och firar med marsipantårta av alla dess slag!
Jodå! Ge den klassiska semlan en hälsotwist - se tipsen för en lite nyttigare semla.
Vi ger dig bästa receptet på tårtbotten och tipsar om vad du bör tänka på för att lyckas.