Kanelbullerulltårta

16
3
Kanelbullerulltårta

Kanelbullerulltårta är precis som det låter, rulltårta och kanelbullar i samma bakverk. Den här fantastiska kanelbullerulltårtan, med smak av kardemumma i degen och kanel i fyllningen, blir en solklar och återkommande favorit när du börjat baka den.

Kanelbullerulltårta

Ingredienser

ca 10 bitar

Botten

1 tsk hela kardemummakärnor
3 ägg
1 äggvita (ägggulan änvänds till fyllningen)
1 1/2 dl strösocker
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
1/2 msk olja (till att smörja bakpappret)

Fyllning

100 g rumsvarmt smör
1 msk malen kanel
2 dl florsocker
1 äggula
1 msk pärlsocker (till bakpappret)

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.

Näringsvärdet är beräknat per bit.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Susanna

2021-10-10

Min botten jäste inte utan blev platt, kompakt och äggig. Vad gjorde jag för fel?

Anna-sofia

2021-10-05

Vilket märkligt recept? Gillar idéen så jag provar ett recept med andra ingredienser istället...

Anneli

2021-09-30

Mycket omtyckt. Rätt lätt att göra.

Näringsvärde per portion

Energi 1009 KJ / 241 kCal
Fett 11 g
Salt 0.3 g
Kolhydrater 33 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden