Kanelbullerulltårta
Kanelbullerulltårta är precis som det låter, rulltårta och kanelbullar i samma bakverk. Den här fantastiska kanelbullerulltårtan, med smak av kardemumma i degen och kanel i fyllningen, blir en solklar och återkommande favorit när du börjat baka den.
Ingredienser
ca 10 bitar
Botten
1/2 msk olja (till att smörja bakpappret)
1 tsk hela kardemummakärnor
3 ägg
1 äggvita (äggulan används till fyllningen)
1 1/2 dl strösocker
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning
100 g rumsvarmt smör
1 msk malen kanel
2 dl florsocker
1 äggula
1 msk pärlsocker (till bakpappret)
För alla
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1009 KJ / 241 kCal
Fett11 g
Salt0.3 g
Kolhydrater33 g
Protein3 g
Kommentarer
God, enkel att göra och vill man göra den laktosfri funkar det med toppen.
Åsa elisabeth
2024-04-02Fantastiskt god och smakar väldigt gott! Fin sockerkaksbotten och lagom smörig fyllning 😋 Kommer helt klart göras om!
Johanna
2023-10-27Jag skippade kardemumman och hade i lite mald kanel i smeten istället. Den gräddade botten blev platt och kompakt som en pannkaka , som någon skrev tidigare. Men den blev ändå god med kanelsmörkrämen i , dock inte så vacker :)
Lena margareta
2023-10-03