Kanelbullerulltårta

Kanelbullerulltårta är precis som det låter, rulltårta och kanelbullar i samma bakverk. Den här fantastiska kanelbullerulltårtan, med smak av kardemumma i degen och kanel i fyllningen, blir en solklar och återkommande favorit när du börjat baka den.

Ingredienser
ca 10 bitar
Botten
1/2 msk olja (till att smörja bakpappret)
1 tsk hela kardemummakärnor
3 ägg
1 äggvita (äggulan används till fyllningen)
1 1/2 dl strösocker
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning
100 g rumsvarmt smör
1 msk malen kanel
2 dl florsocker
1 äggula
1 msk pärlsocker (till bakpappret)
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi1009 KJ / 241 kCal
Fett11 g
Salt0.3 g
Kolhydrater33 g
Protein3 g
Kommentarer
Tycker det värkar som en dum idé att ha olja på smärpappret. Har provat att baka denna två gånger nu och båda blev lite så där för smeten rann in i mitten på plåten. Drömtårta som också har potatismjöl i har jag bakat flera som blir fluffiga och bra. De har dock mindre ägg i sig så kanske den där extra äggvitan som ställer till det. Ska prova att baka en utan extra äggvita och utan att olja smörpappret.
Emilia
2025-02-05Jag tyckte att botten smakade för mycket ägg och fyllningen för mycket smör. En god idé dock som säkert kan bli bra med lite justeringar.
Margareta
2025-01-06Jag håller på att göra denna rulltårta nu, men vet inte om det är jag som är en aning förvirrad... Skall det vara 4 ägg totalt 🙈😉
Veronika
2024-10-05Hej Veronika! Ledsen för sent svar men ja, det ska vara fyra ägg totalt! Hoppas den blev god! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2024-10-07