Kanelbullar

2948
139
Kanelbullar

Baka utsökta och goda kanelbullar med detta perfekta kanelbullerecept. Kanelbullarna blir stora, mjuka och får en god smak av sin fyllning som består av kanel, smör och socker.

Kanelbullar

Ingredienser

20 st

Deg

1/2 paket jäst (à 50 g)
50 g smör eller margarin
3 dl mjölk
1/2 dl strösocker
1 krm salt
8 dl vetemjöl

Fyllning

50 g rumsvarmt smör eller margarin
2 tsk malen kanel
1/2 dl strösocker

Pensling

ägg
pärlsocker

För alla

Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: byt ut ägget och pensla med mjölk eller sirap utrörd i lite vatten.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: byt ut smöret till margarin, pröva även att byta till en växtbaserad dryck istället för mjölk. Detta leder till en halvering/en 60 % minskning av klimatpåverkan från maträtten.Näringsvärdet är beräknat per bulle.

Gör så här

Tips

Gillar du mycket fyllning går det bra att dubbla mängden.

Vad tyckte du om receptet?

2948

Kommentarer

Stina

2022-06-20

Jättebra mängd fyllning! Om man är en tant på 85 bast som gillar torra bullar 😍😍 dubbelt upp minst

Nathalie

2022-06-14

Hur goda som helst! Fyrdubblade receptet knådade degen för hand ca 30 min för gluten trådarna. Jäste verkligen super bra, bullarna blev väldigt stora. Fyllningen dubblade jag , hade även i rörsocker, å maizena i fyllningen. De blev helt perfekta!

Kjell

2022-05-29

Super bra recept!!!! Första gången jag bakat så blev jätte nöjd, tog dubbel fyllning som många sade och det blev perfekt.

Näringsvärde per portion

Energi 623 KJ / 149 kCal
Fett 5 g
Salt 0.2 g
Kolhydrater 23 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Vaniljbullar
Kanelsnäcka
Stora tekakor
Krämbulle
Kardemummakringlor