Kanelbullar i långpanna med vaniljkräm
Ett underbart recept på smaskiga kanelbullar med vaniljkräm i långpanna. Du gör bullarna av bland annat vaniljstång, mjölk, ägg, smör, kanel, mjöl, ägg och florsocker. Perfekt att servera på kalas till många!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2010
Ingredienser
20 bullar
Vaniljkräm
1/2 vaniljstång
5 dl mjölk (3 %)
1 1/3 dl socker
6 äggulor
1 dl majsstärkelse
Fyllning
150 g rumsvarmt smör
1 1/3 dl socker
2 msk vaniljsocker
1 1/2 msk kanel
Vetedeg
3 1/2 tsk kardemummakärnor
50 g jäst
5 dl kall mjölk (3 %)
2 1/3 dl socker
1 tsk salt
200 g rumsvarmt smör i bitar
ca 18 dl vetemjöl
smör till formen
florsocker att pudra över
Pensling
1 ägg
1/2 msk vatten
Glasyr
2 dl florsocker
1 1/2 msk vatten
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölk med t ex Solhavre, och byt smör mot mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegoda bullar!
Annika
2012-04-03Gjorde halva satsen och satte den i en springform.Det blev en lagom stor butterkaka att bjuda på.
Eva
2011-03-13