Kanelbullepannkakor
Pannkakor + kanelbulle = sant! Likt amerikanska pannkakor innehåller smeten till dessa pannkakor bakpulver så att de reser sig och blir fluffiga vid stekning. En fyllning med smör och socker ger den rätta kanelbullekänslan och för att ta det hela vägen – servera med ett glas kall mjölk.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2021
Ingredienser
4 portioner
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 msk strösocker
1/2 tsk salt
2 1/2 dl mjölk
1 ägg
smör (till stekning)
Fyllning
50 g rumsvarmt smör
1 dl farinsocker
1 1/2 tsk malen kanel
spritspåse
Serveringsförslag
lönnsirap
malen kanel
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Skippa lönnsirap och ta vaniljglass istället.
Benjamin
2022-02-24Jättegoda
Farah
2021-10-10