Kanelbullepannkakor

56
2
Kanelbullepannkakor

Pannkakor + kanelbulle = sant! Likt amerikanska pannkakor innehåller smeten till dessa pannkakor bakpulver så att de reser sig och blir fluffiga vid stekning. En fyllning med smör och socker ger den rätta kanelbullekänslan och för att ta det hela vägen – servera med ett glas kall mjölk.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2021

Kanelbullepannkakor

Ingredienser

4 portioner
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 msk strösocker
1/2 tsk salt
2 1/2 dl mjölk
1 ägg
smör (till stekning)

Fyllning

50 g rumsvarmt smör
1 dl farinsocker
1 1/2 tsk malen kanel
spritspåse

Serveringsförslag

lönnsirap
malen kanel

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

56

Kommentarer

Benjamin

2022-02-24

Skippa lönnsirap och ta vaniljglass istället.

Farah

2021-10-10

Jättegoda