Glutenfria kanelbullar

Betyg 3.2 av 5.
10 personer har röstat
3
Glutenfria kanelbullar

Kanelbullar som är glutenfria går det att göra. Jodå, med den här degen kommer dina glutenfria bullar bli en stor favorit för alla, både de som är glutenintoleranta och andra som du bjuder bullarna på.

Glutenfria kanelbullar

Ingredienser

ca 15 st

Bullar

1 1/2 tsk  kardemummakärnor
1 dl  rismjöl
2 dl  potatismjöl
2 1/2 dl  bovetemjöl
1 1/2 msk  psylliumfiber
1 dl  strösocker
3 1/2 dl  mjölk
25 g  jäst
100 g  rumsvarmt smör
2 tsk  xantangummi

Fyllning

75 g  rumsvarmt smör
3/4 dl  strösocker
1 msk  kanel
1 msk  majsstärkelse

Topping

1   smält smör till pensling
1 dl  pärlsocker

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och smör mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.

Näringsvärdet är beräknat per bulle.

Receptet har uppdaterats september 2021.

Gör så här

Tips

Bullarna är godast att äta nygräddade.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Jag hade bokmärkt den här sidan för receptet var så bra men nu när jag skulle baka bullarna igen är receptet annorlunda! Tidigare var det en jättesmidig deg som gick utmärkt att rulla, inte smet som skulle spritsas. Jag har för mig att det var majsmjöl i också och inte bovetemjöl. Var kan jag hitta det gamla receptet? De här bullarna tyckte jag inte alls om.

Rebecka

2021-10-03

1 dl fiberhusk är alldeles för mycket. Degen blir som en hård klump. Gjorde om med 1/2 dl vilket blev mycket bättre! Katarina

Katarina

2020-10-05

Hej Katarina! Stort tack för din kommentar och för att du använder våra recept. Vi har nu fått svar av vår samarbetspartner i detta recept och de kom fram till samma sak som du gjort. Vi ha nu uppdaterat receptet. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2020-10-16

1 dl fiberhusk???? Är det inte oerhört mycket mängd av fiberhusk?

Esther

2020-10-01

Hej Ester! Vi har nu fått svar av vår samarbetspartner i detta recept och vi har nu korrigerat mängden psylliumhusk från 1 dl till 1/2 dl. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2020-10-16

Näringsvärde per portion

Energi1101 KJ / 263 kCal
Fett10 g
Salt0.2 g
Kolhydrater38 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Glutenfri pizzadeg
Betyg 4.5 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Asiatisk het sås med sötma
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Glutenfri focaccia
Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Romescosås med gräddfil
Betyg 4.4 av 5.
24 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Filmjölksbröd med bovetemjöl
Betyg 4.5 av 5.
88 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Buffalo glaze till ribbs
Betyg 2.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga