ÖVER 60 MIN | Medel

Glutenfria kanelbullar

Finns det något godare än kanelbullar? Här bjuds ett recept på glutenfria kanelbullar med en stänkare av kardemumma där vetemjölet bytts ut mot majsmjöl, rismjöl, potatismjöl och psylliumhusk. Saftiga och underbart goda!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 12 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och värm till 37°C.
  2. Smula ner jästen och rör i sockret i kastrullen.
  3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och rör ner mjölkblandningen. Degen är lös till en början, mer som en smet men sätter sig under jäsning.
  4. Jäs under bakduk i 30 minuter.
  5. Sätt ugnen på 200°C.
  6. Kavla ut degen på mjölat bakbord, bred ut smöret och fördela sockret och kanelen över degen.
  7. Rulla ihop till en lång rulle och skär i bitar om ca 5 cm. Låt bullarna jäsa i 20 minuter till.
  8. Pensla med ägg, strö över pärlsocker och grädda i 6-8 minuter.

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och smör mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.

Näringsvärdet är beräknat per bulle.

Recept och bild i samarbete med Risenta

Ingredienser

Portioner: ca 12 st
  • 75 g smör
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 1 dl råsocker
  • 1 tsk stött kardemumma
  • 2 dl majsmjöl
  • 1 dl rismjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 dl psylliumhusk
Fyllning
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 3/4 dl råsocker
  • 1/4 - 1/2 dl kanel
  • 1 ägg till pensling
  • ca 1 dl pärlsocker

Näringsvärde
Per portion

Energi 1101 kJ / 263 kCal