Glutenfria kanelbullar

7
2
Glutenfria kanelbullar

Finns det något godare än kanelbullar? Här bjuds ett recept på glutenfria kanelbullar med en stänkare av kardemumma där vetemjölet bytts ut mot majsmjöl, rismjöl, potatismjöl och psylliumhusk. Saftiga och underbart goda!

Skriv ut
Glutenfria kanelbullar

Ingredienser

ca 12 st
75 g
smör
2 1/2 dl
mjölk
25 g
jäst
1 dl
råsocker
1 tsk
stött kardemumma
2 dl
majsmjöl
1 dl
rismjöl
1 dl
potatismjöl
1/2 dl
psylliumhusk

Fyllning

50 g
rumsvarmt smör
3/4 dl
råsocker
1/4 - 1/2 dl
kanel
1
ägg till pensling
ca 1 dl
pärlsocker

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och smör mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.

Näringsvärdet är beräknat per bulle.

Recept och bild i samarbete med Risenta

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Katarina

2020-10-05

1 dl fiberhusk är alldeles för mycket. Degen blir som en hård klump. Gjorde om med 1/2 dl vilket blev mycket bättre! Katarina

Redaktionen ICAse

2020-10-16

Hej Katarina! Stort tack för din kommentar och för att du använder våra recept. Vi har nu fått svar av vår samarbetspartner i detta recept och de kom fram till samma sak som du gjort. Vi ha nu uppdaterat receptet. Hälsningar Ulrika

Esther

2020-10-01

1 dl fiberhusk???? Är det inte oerhört mycket mängd av fiberhusk?

Redaktionen ICAse

2020-10-16

Hej Ester! Vi har nu fått svar av vår samarbetspartner i detta recept och vi har nu korrigerat mängden psylliumhusk från 1 dl till 1/2 dl. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 1101 KJ / 263 kCal
Fett 10 g
Salt 0.2 g
Kolhydrater 38 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept