Kanelsnurror

67
18
Kanelsnurror

Baka dessa kanelbullar och du kommer imponera på alla. Med det här receptet blir dina kanelsnurror försvinnande goda. Bullarna smakar både kardemumma (i degen) och kanel (i fyllningen). Det gör att det här receptet kommer bli ditt favoritrecept för lång tid framöver. Lär dig också att tvinna degen så blir bullarna som riktiga kanelsnurror.

Kanelsnurror

Ingredienser

ca 30 bullar
175 g rumstempererat smör
50 g färsk jäst
5 dl rumstempererad mjölk (3 %)
1 msk kardemummakärnor
2 dl strösocker
1/2 tsk salt
900 g vetemjöl (900 g motsvarar ca 15 dl) + extra till utbakning

Fyllning

150 g rumstempererat smör
1 3/4 dl strösocker
2 msk malen kanel

Sockerlag

1/2 dl vatten
1/2 dl strösocker
1 ägg till pensling
1/2 msk vatten
1/2 dl pärlsocker

För alla

Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av smör och mjölk.
Gör äggfri: pensla bullarna med mjölk.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

67

Kommentarer

Malin

2022-08-17

Lika goda om man fryser ?

Redaktionen ICAse

2022-08-17

Hej Malin! Ja, absolut! Ett tips är att frysa in bullarna så fort de har svalnat och värm bullarna en kort stund i micron när de precis har tinat upp så är de som nybakta. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Jenny

2021-11-14

Mycket goda bullar! Blir receptet vi kommer att använda! 👌🏻

Ingela

2021-10-01

Bästa bullar hittills

Näringsvärde per portion

Energi 1054 KJ / 252 kCal
Fett 10 g
Salt 0.3 g
Kolhydrater 36 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden