Kanelsnurror

Baka dessa kanelbullar och du kommer imponera på alla. Med det här receptet blir dina kanelsnurror försvinnande goda. Bullarna smakar både kardemumma (i degen) och kanel (i fyllningen). Det gör att det här receptet kommer bli ditt favoritrecept för lång tid framöver. Lär dig också att tvinna degen så blir bullarna som riktiga kanelsnurror.

Ingredienser
ca 30 bullar
175 g rumstempererat smör
50 g färsk jäst
5 dl rumstempererad mjölk (3 %)
1 msk kardemummakärnor
2 dl strösocker
1/2 tsk salt
900 g vetemjöl (900 g motsvarar ca 15 dl) + extra till utbakning
Fyllning
150 g rumstempererat smör
1 3/4 dl strösocker
2 msk malen kanel
Sockerlag
1/2 dl vatten
1/2 dl strösocker
1 ägg till pensling
1/2 msk vatten
1/2 dl pärlsocker
Gör så här
00:15:00
01:00:00
00:30:00
00:12:00
00:09:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1054 KJ / 252 kCal
Fett10 g
Salt0.3 g
Kolhydrater36 g
Protein4 g
Kommentarer
Ni säger här nedan att man ska ha ugnen på 225 grader varmluft men det stämmer helt enkelt inte! Att man har inne dem kortare tid gör inte upp för att det är alldeles för varmt och nu blev hälften av mina bullar brända.
Natasia
2025-04-02Gott, men svårt att motivera så mycket socker. Någon som vet om man kan dra ner o.5 dl i degen och blanda ägg med bara lite vatten? Där är mycket vätska att pensla med. Jag strödde mandel men om någon är nötallergiker? Finns det några bra alternativ till pärlsocker?
Gordana
2025-03-15Bästa receptet! Men kanske beror på att det är socker i degen, fyllningen, sockerlag och pärlsocker hehe… då blir det gott.
Elsa
2025-02-02