Kanelsnurror
Baka dessa kanelbullar och du kommer imponera på alla. Med det här receptet blir dina kanelsnurror försvinnande goda. Bullarna smakar både kardemumma (i degen) och kanel (i fyllningen). Det gör att det här receptet kommer bli ditt favoritrecept för lång tid framöver. Lär dig också att tvinna degen så blir bullarna som riktiga kanelsnurror.
Ingredienser
ca 30 bullar
175 g rumstempererat smör
50 g färsk jäst
5 dl rumstempererad mjölk (3 %)
1 msk kardemummakärnor
2 dl strösocker
1/2 tsk salt
900 g vetemjöl (900 g motsvarar ca 15 dl) + extra till utbakning
Fyllning
150 g rumstempererat smör
1 3/4 dl strösocker
2 msk malen kanel
Sockerlag
1/2 dl vatten
1/2 dl strösocker
1 ägg till pensling
1/2 msk vatten
1/2 dl pärlsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1054 KJ / 252 kCal
Fett10 g
Salt0.3 g
Kolhydrater36 g
Protein4 g
Kommentarer
Ska man skära remsorna på bredden (35 cm) eller längden (50 cm) sidan ? /Boo
Benny
2024-12-11Visst menas väl att temperaturen med varmluft ska vara 200°C? Varmluft ska väl alltid vara 25°C lägre än den temperatur som anges för vanlig ugn? Den som lägger varmluften på 225°C kommer annars att grilla bullarna som om ugnen var 250°C och det är ju synd på allt jobb. 🙂
Katharina
2024-06-01Hej Katharina! Det ska vara 225°C på varmluften också. Det ät därför det är två tillagningstider i receptet, 12 minuterför över/under värme eller 9 minuter varmluft. Lycka till med baket! Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-06-03Fantastiskt recept! Har gjort med både mjölk och vatten och det blir lika bra oavsett. Struntar i sockerlagen, där är tillräckligt med socker i dem ändå.
Linda
2024-02-11