Kanelsnurror

33
12
Kanelsnurror

Baka dessa kanelbullar och du kommer imponera på alla. Med det här receptet blir dina kanelsnurror försvinnande goda. Bullarna smakar både kardemumma (i degen) och kanel (i fyllningen). Det gör att det här receptet kommer bli ditt favoritrecept för lång tid framöver. Lär dig också att tvinna degen så blir bullarna som riktiga kanelsnurror.

Skriv ut
Kanelsnurror

Ingredienser

ca 30 bullar
175 g
rumsvarmt smör
50 g
färsk jäst
5 dl
rumsvarm mjölk (3 %)
1 msk
kardemummakärnor
2 dl
socker
1/2 tsk
salt
900 g
vetemjöl (900 g motsvarar ca 15 dl) + extra till utbakning

Fylling

150 g
rumsvarmt smör
1 3/4 dl
strösocker
2 msk
malen kanel

Sockerlag

1/2 dl
vatten
1/2 dl
strösocker
1
ägg till pensling
1/2 msk
vatten
1/2 dl
pärlsocker

För alla

Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av smör och mjölk.
Gör äggfri: pensla bullarna med mjölk.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

33

Kommentarer

Anna

2021-04-22

Bra storlek på bullarna i receptet. Tycker dock alldeles för mycket socker. Det räcker med 1 dl i degen. För fyllning räcker 1 dl socker, brukar också ha i kardemumma i såväl deg som fyllning. Skippar också sockerlagen då jag tycker det bara smakar industriellt bakade bullar.

Ingrid

2021-04-10

Jättegoda bullar. Kommer att använda detta recept framöver.

Nina

2021-04-06

Fantastiskt goda bullar!

Näringsvärde per portion

Energi 1054 KJ / 252 kCal
Fett 10 g
Salt 0.3 g
Kolhydrater 36 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept