Hoppa till sidans innehåll

När glöden är som bäst, det är då du lägger på grillmiddagens söta avslutning. Att grilla frukter och efterrätter är ett utmärkt sätt att använda det sista av kolens kraft. Gott, enkelt och sa vi att det är väldigt gott?

Så grillar du desserten

  • Grillad frukt

    Frukt är perfekt att lägga på grillen. Värmen tar fram den söta smaken i frukterna och gör dem ännu saftigare. Välj frukter med ett fast kött som nektarin, persika, aprikos, ananas, mango och banan. Grillar du rabarber, jordgubbar eller andra bär så blir de bäst att lägga i folie.

  • Nybakat på grillen

    Grilla en bit överbliven sockerkaka eller några munkar direkt på gallret för att få en härlig, varm och nybakad smak. Kombinera med bär och fluffig grädde.

  • Grilla en kaka

    Du kan också baka en kaka dirket på grillen genom att hälla smeten i en form eller gjutjärnspanna. Det är viktigt att hålla en jämn värme i grillen och lägg på locket - så kallad indirekt värme. En annan variant är att grilla en helt vanlig smulpaj i folie - supergott!

  • Frukt i folie

    Med frukten i ett foliepaket får du inte samma grillkänsla, men däremot får du en större möjlighet att variera innehållet. Bär passar inte att lägga direkt på gallret, men gör sig utmärkt i ett foliepaket. Tillsätt smaker som lime, smör, socker och kryddor.

  • Ost – varför inte?

    Dessertostar med hölje som camembert, chèvre och brie passar fint på grillen. Låt osten ligga på grillen i cirka två minuter på varje sida. Var försiktig med tiden så att inte osthöljet spricker. Servera med något sött som grillad frukt eller sylt.

11 söta grillfavoriter

  • Grillad ananas med glass och lönnsirap

    Ananas är likt banan en riktig höjdare på grillen. Lägg till lite lönnsirap och en god glass, t ex med kokos, så har du en makalöst god dessert.

    Grillad ananas med glass och lönnsirap

  • Grillad ananas med vit chokladmousse

    Här är en annan variant på grillad ananas som är lika enkel att göra som lyxig i smaken. Kombon söt ananas, fluffig chokladmousse och honungsgrillade nötter är svårslagen.

    Grillad ananas med vit chokladmousse

  • Grillad banan med passionsfrukt, kokos och kolasås

    Bananen älskar att bli grillad och serverad med vaniljglass. Gott så, men ännu bättre blir det om du lägger till syrlig passionsfrukt, len kolasås och rostade kokoschips. En riktig succédessert!

    Grillad banan med passionsfrukt, kokos och kolasås

  • Grillad banan med marshmallows och chokladmousse

    Mer banan! Grilla och pimpa den med marshmallows, chokladsås och världens mest lättgjorda och barnsligt goda mjölkchokladmousse.

    Grillad banan med marshmallows och chokladmousse

  • Grillad smulpaj

    Smulpaj på grillen? Självklart! Förbered den här rabarberpajen smaksatt med vit choklad och frisk citron och ställ på grillen när middagen grillats klart. Blir mums med en klick grädde eller kula vaniljglass till.

    Grillabakad rabarberpaj med citron och vit choklad

  • Flamberade rabarber

    Avsluta grillmiddagen med en happening! Smält rabarber i smör i en gjutjärnspanna på grillen eller på spisen. Häll över päronsprit och flambera.

    Flamberade rabarber

  • Chokladfondue

    Vem säger nej till chokladfondue? Inte vi i alla fall. Smält choklad varsamt på efterglöden, doppa därefter valfria frukter. Även marshmallows funkar fint. Barnsligt gott!

    Chokladfondue

  • Grillad sweet panzanella

    Snabbaste och fräschaste grilldesserten är den här ljumna fruktsalladen. Lägg bitar av ananas, mango och sockerkaka på grillen. Servera med vaniljkvarg, hallon och passionsfrukt.

    Grillad sweet panzanella

  • Grillad munk med hallon och blåbär

    Ta en genväg med färdigköpta munkar. Skiva, lägg på grillen och servera med färdig blåbärskvarg och färska bär. Frasigt, sött och jättegott!

    Grillad munk med hallon och blåbär

  • Grillad päron med mintchokladsås och rostade nötter

    Grillade päron, chokladsås med after eight, rostade nötter och till det en klick vispad grädde. Ja du hör ju, det här kan inte annat än bli himmelskt gott.

    Grillad päron med mintchokladsås och rostade nötter

  • Grillad persika med brynt smör och pistagenötter

    Persika på grillen? Absolut! Det är en fantastiskt god och somrig dessert som passar alla. Med mumsiga tillbehör som honung, lime och pistagenötter blir det en riktigt läcker smakfest. Servera gärna med fluffig vispgrädde. Några blad från citronmeliss på är både vackert och gott.

    Grillad persika med brynt smör och pistagenötter

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer