UNDER 30 MIN | Medel

Enchiladas med choklad och banan

En fenomenal efterrätt som är en variant på den klassiska hajkbananen. Superenkel, snabb och otroligt god! Dessa enchiladas med choklad och banan är perfekta att laga på grillen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bred färskost på mitten av varje tortilla.
  2. Smält smöret.
  3. Skiva bananen och hacka chokladen, lägg banan och choklad på tortillan. Rulla ihop och grilla på eftervärme, ca 2 min per sida.
  4. Pensla tortillan med smöret och strö över kanel och strösocker. Dela på hälften och servera direkt, gärna med vaniljglass.

För alla

Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av färskost, choklad, smör och glass. Tillsätt ev hackade hasselnötter.
Gör mjölkproteinfri: väl mjölkproteinfria produkter av färskost, choklad, smör och glass. Tillsätt ev hackade hasselnötter.
Gör äggfri: välj äggfri glass.

Recept och bild i samarbete med Marabou.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 200 g naturell färskost
  • 6 stora vetetortilla
  • 3 msk smör
  • 4 bananer
  • 200 g mjölkchoklad (gärna schweizernöt)
  • 1 msk kanel
  • 2 msk strösocker
Till servering
  • gärna vaniljglass