Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grillade päron med mintchokladsås och rostade nötter

En snabb och god efterrätt där du tillagar päron på grillen. De grillade päronen serverar du tillsammans med en krämig chokladsås gjord på after eight och grädde som du toppar med nötter. En klick lättvispad grädde bredvid gör efterrätten himmelsk.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm grädden och lägg i after eight som sakta får smälta. Vispa såsen slät och häll upp i en skål.
  2. Dela, kärna ur och skär päronen i ca 1 cm tjocka klyftor. Lägg ett ark grillfolie på grillen. Strö på sockret. Lägg på päronklyftorna och grilla dem till de är gyllenbruna. Vänd dem några gånger under tiden.
  3. Rosta nötterna i en torr het panna. Hacka dem grovt.
  4. Servera päronen med mintchokladsås, rostade nötter och lättvispad grädde.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde. Kontrollera att After Eight inte innehåller smörolja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Kontrollera att After Eight inte innehåller smörolja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl vispgrädde
  • 20 plattor after eight
  • 2 stora fasta päron
  • 2 msk rårörssocker
  • 1 dl nötter t ex hasselnötter, valnötter, pecannötter
  • lättvispad grädde till servering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2325 kJ / 555 kCal