UNDER 45 MIN | Avancerad

Grillad kladdkaka

Har du provat att baka en kladdkaka på grillen? Om inte är det sannerligen dags, för detta är otroligt gott! Med mjölkchoklad och daim som garnering är detta varje chokladälskares dröm. Mmm...

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält smöret i kastrull eller i mikrovågsugn och låt svalna.
  2. Rör ner socker och ägg, blanda väl. Rör ner övriga ingredienser.
  3. Smöra och bröa en ugnstålig form (ca 15 x 25 cm) och häll i smeten. Toppa med bitar av choklad som du trycker ner en bit i kakan. Grädda på grillens eftervärme utan lock i ca 15 minuter. Här gäller det att ha koll. Det är svårt att säga en exakt tid eftersom alla grillar är olika varma. Låt svalna en aning.
  4. Till servering: Toppa gärna kladdkakan med färska hallon, citronmeliss och daimbitar. Servera med glass eller vispad grädde.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, choklad, glass eller grädde. Uteslut daim eller byt mot laktosfritt godis.
Gör mjölkproteinfri: byt smör, choklad, glass eller grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Uteslut daim eller byt mot mjölkfritt godis.

Recept och bild i samarbete med Marabou.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 100 g smör (+ extra till formen)
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1/2 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • ströbröd (till formen)
  • 100 g mjölkchoklad (till garnering)
Till servering
  • färska hallon
  • citronmeliss
  • daim i bitar
  • glass eller vispad grädde