Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Grillbakad rabarberpaj med citron och vit choklad

En ljuvlig rabarberpaj som bakas i grillen under lock. Den syrliga rabarbern täcks med ett mumsigt smul som får smak av söt vit choklad och frisk citron. Kanon att förbereda och ställa på grillen när middagen grillats klart. Avnjut med perfekt mjuk vaniljglass.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda vetemjöl, havregryn, socker, salt, choklad, mandel, citron och smör i en bunke. Nyp ihop till en smulig deg.
  2. Skär rabarbern i mindre bitar och lägg i en smord ugnssäker keramikform. Fördela smuldegen över.
  3. Ställ in i grill med lock, värmen ska vara ca 250°C. Grillbaka i 20–30 minuter.
  4. Låt gärna pajen ”vila” en stund innan den serveras – minst lika länge som glassen behöver för att bli lagom mjuk.

För alla

Gör glutenfri: Ersätt vetemjöl med glutenfri mjölmix och välj rent havre.
Gör laktosfri: Välj laktosfri vit choklad och glass. Använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfri vit choklad och glass ex havre- eller sojabaserat alternativ. Använd mjölkproteinfritt matfett.
Gör äggfri: Välj äggfri glass.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 krm salt
  • 1/2 dl hackad vit choklad
  • 1 dl flagad sötmandel
  • 1 msk rivet citronskal
  • 100 g smör
  • 500 g rabarber
  • vaniljglass till servering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1866 kJ / 446 kCal