Grillbakad rabarberpaj med citron och vit choklad

64
2
Grillbakad rabarberpaj med citron och vit choklad

En ljuvlig rabarberpaj som bakas i grillen under lock. Den syrliga rabarbern täcks med ett mumsigt smul som får smak av söt vit choklad och frisk citron. Kanon att förbereda och ställa på grillen när middagen grillats klart. Avnjut med perfekt mjuk vaniljglass.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015

Grillbakad rabarberpaj med citron och vit choklad

Ingredienser

6 portioner
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl strösocker
1/2 krm salt
1/2 dl hackad vit choklad
1 dl flagad sötmandel
1 msk rivet citronskal
100 g smör
500 g rabarber
vaniljglass till servering

För alla

Gör glutenfri: Ersätt vetemjöl med glutenfri mjölmix och välj rent havre.
Gör laktosfri: Välj laktosfri vit choklad och glass. Använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfri vit choklad och glass ex havre- eller sojabaserat alternativ. Använd mjölkproteinfritt matfett.
Gör äggfri: Välj äggfri glass.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

64

Kommentarer

Lauras

2018-05-21

Det blev mycket god och krispig paj i (gasol)grillen!

Bo arne

2017-07-03

Känns som om det är enklare att baka pajen i vanlig ugn. 200 grader 30 min borde bli lagom.

Näringsvärde per portion

Energi 1866 KJ / 446 kCal
Fett 21 g
Salt 0.59 g
Kolhydrater 52 g
Protein 10 g
Läs mer om näringsvärden