Flamberade rabarber

Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
1
Flamberade rabarber

En riktig desserthappening! Smält rabarber i smör i en gjutjärnspanna på grillen eller på spisen. Häll över päronsprit och flambera. Bjud med glass och mandelskorpor. Garanterat en effektfull – och smarrig – dessert.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2013

Flamberade rabarber

Ingredienser

4 portioner
ca 500 g  rabarber
50 g  smör
1 dl  socker
1/2 dl  päronlikör (Xanté)

Till servering

vaniljglass
biscotti

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Gott

Sanna

2020-05-30

Näringsvärde per portion

Energi2057 KJ / 492 kCal
Fett23 g
Salt0.74 g
Kolhydrater56 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Rabarber- och jordgubbskompott med mandel
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Varm rabarberkompott med vanilj och hallon
Betyg 4.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rabarber- och jordgubbsrutor
Betyg 3.3 av 5.
68 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rabarberpaj
Betyg 2.7 av 5.
18 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Knäckig rabarberpaj
Betyg 4.1 av 5.
2642 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vaniljparfait med rabarber
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga