Flamberade rabarber | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Flamberade rabarber

En riktig desserthappening! Smält rabarber i smör i en gjutjärnspanna på grillen eller på spisen. Häll över päronsprit och flambera. Bjud med glass och mandelskorpor. Garanterat en effektfull – och smarrig – dessert.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär rabarber i cm-stora bitar.
  2. Smält smör i en gjutjärnspanna på grillen (eller på spisen). Tillsätt rabarber och socker. Låt fräsa under omrörning till en simmig konsistens, den får gärna börja karamelliseras.
  3. Höj värmen och häll på päronlikör. Tänd på och flambera.
  4. Till servering: Servera med vaniljglass och biscotti.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 500 g rabarber
  • 50 g smör
  • 1 dl socker
  • 1/2 dl päronlikör (Xanté)
Till servering
  • vaniljglass
  • biscotti
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2057 kJ / 492 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept