UNDER 15 MIN | Medel

Gino på grillen

Gino är en riktig 90-talsklassiker som vi fortsätter att älska. Om hur kan man annat än älska? Ljuvliga varma frukter med smält vit choklad och glass. Det bästa är att denna efterrätt både är snabb och enkel. Och passar utmärkt att tillreda på grillen.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skiva frukten i lagom stora bitar. Fördela frukten i ugnsfasta portionsformar eller i en stor form. Riv över vit choklad.
  2. Ställ formen på grillen i 4-6 min eller tills chokladen smält och fått ljusbrun färg (håll koll på chokladen, lägg ev på folie om den får för mycket färg).
  3. Till servering: Toppa med blåbär och hallon och servera med vaniljglass.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri choklad och glass.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri choklad och glass.
Gör äggfri: välj äggfri glass.

Recept och bild i samarbete med Marabou.

Receptet har uppdaterats 2020-04.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 kiwi
  • 2 bananer
  • 25 färska jordgubbar
  • 185 g vit choklad
Till servering
  • färska blåbär och hallon
  • vaniljglass