UNDER 30 MIN | Enkel

Grillad banan med passionsfrukt, kokos och kolasås

Bananen älskar att bli grillad och serverad med vaniljglass. Gott så, men ännu bättre blir den här grillade desserten tillsammans med syrlig passionsfrukt, rostad kokos och len kolasås. Självklart går det lika bra att steka bananen i en stekpanna med lite smör.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela bananerna på längden och grilla runt om tills de börjar mjukna och får lite färg.
  2. Lägg upp bananerna på 4 fat (för 4 port) eller ett stort fat.
  3. Toppa med glass, kokoschips, urgröpt passionsfrukt och en rejäl sked dulce de leche.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri glass, byt dulce de leche/karamelliserad mjölken mot hemgjord chokladsås på lika delar vatten, strösocker och kakaopulver.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt glassalternativ baserat på ris, soja, havre eller mandlar/nötter.
Gör äggfri: välj äggfri glass.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 bananer
  • 1/2 l vaniljglass
  • 1 dl rostade kokoschips
  • 4 passionsfrukter
  • 1 dl dulce de leche eller karamelliserad mjölk

Näringsvärde
Per portion

Energi 2285 kJ / 546 kCal