Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Grillad persika med brynt smör och pistagenötter

Persika på grillen? Absolut! Det är en fantastiskt god och somrig dessert som passar alla. Med mumsiga tillbehör som honung, lime och pistagenötter blir det en riktigt läcker smakfest. Servera gärna med fluffig vispgrädde. Några blad från citronmeliss på är både vackert och gott.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tvätta och riv det yttersta av skalet på limen. Pressa ur saften.
  2. Bryn smöret tills det är brunt och börjar dofta nötter eller smält brynt bregott. Blanda i honung och limesaft. 
  3. Hacka nötterna grovt. 
  4. Dela persikorna i halvor och kärna ur dem. Pensla snittytorna med lite av matfettsblandningen. 
  5. Grilla persikorna med snittytan mot grillgallret tills de får fin färg. 
  6. Blanda ner limeskal och nötter i smörblandningen, låt det bli varmt. 
  7. Till servering: Servera grillade persikohalvor med smör-lime-pistage blandning och lättvispad grädde.

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • skal och saft av 1 lime (1 lime motsvarar 1 1/2 msk saft)
  • 5 msk smör eller brynt bregott
  • 3 msk flytande honung
  • 70 g pistagenötter
  • 4 persikor eller nektariner
Till servering
  • lättvispad grädde
  • citronmeliss (till garnering)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer