Råkorv är precis som namnet antyder - rå korv. Det vill säga korv som inte är värmebehandlad, som till exempel rökt eller kokt. Här hittar du recept med råkorv och tips på hur du tillagar den på bästa sätt.
Mera korv? Här hittar du
recept med grillad korv.
Råkorv är en färskvara men som tack vare en lätt syrning oftast har ganska lång hållbarhet. Oftast har råkorvarna mycket högt köttinnehåll och det blir mer och mer populärt med spännande kryddblandningar vilket gör råkorven perfekt för grillen.
Stek eller grilla tills de når en innertemperatur på ca. 72°C. Eftersom korven är rå när du köper den är det viktigt att den blir väl genomstekt.
JA! När du grillar råkorv krävs det lite tid och tålamod - men du blir rikligt belönad med den fantastiska smaken som bara en råkorvs färskhet för med sig.
Eftersom korven ska ligga en stund på grillen är det bra att preppa med kol på ena halvan av grillen och låta andra halvan vara tom. Grilla korvarna en kort stund över glöden där det är som varmast så att de får en fin yta, rulla ofta.
När korvarna fått en fin yta flyttar du över dem till andra halvan av grillen (den utan kol) och låter de bli genomstekta av den indirekta värmen från grillen.
Nja, att grilla råkorv på en engångsgrill är inte optimalt. Det är svårt att få till temperaturskillnader med en engångsgrill och risken finns att korven hinner få en bränd yta innan den blir genomstekt. Välj istället en annan korvsort när du vill grilla korv på picknicken.
Ja! Stek korvarna på medelvärme och vänd ofta tills de är genomstekta.
Ja! Sätt ugnen på 150°C. Låt korvarna stekas på ena sidan i 10 minuter, vänd sedan och stek klart på andra sidan i 10 minuter.