Hoppa till sidans innehåll

Saftig, söt, fräsch och full med näring. Fördelarna med mango är slående många. Men vad kan man då laga med den gyllene klimpen? Här hittar du de mest utsökta mangorecepten i mannaminne!

Text: Josefine Braw

7 recept med mango:

 • Grillad sweet panzanella

  Grillade efterrätter är på stark ingång! Den här söta brödsalladen består av sockerkaka och frukt och är enkel att lyckas med. Ett hett tips för sommarstugan, husvagnen och engångsgrillen!

  - Grillad sweet panzanella

  Spara

 • Ceviche med avokado och mango

  Ljuvlig ceviche med söt mango, krämig avokado, het chilipeppar och färska räkor. Blanda alla ingredienser och pressa limesaft över. Garnera med aromatiska korianderblad och servera som en frisk förrätt.

  - Ceviche med avokado och mango

  Spara

 • Iste med mango och passionsfrukt

  Vårt solgula iste på vitt te smaksatt med mango och passionsfrukt är en svårslagen törstsläckare. Sötma från mango möter syra från limejuice och passionsfrukt och ger en fantastiskt god dryck!

  - Iste med mango och passionsfrukt

  Spara

 • Poké bowl med gulbetor, limedressing och sesamsås

  Den hawaiianska ”salladen” poké bowl går att variera i all oändlighet. Prova en vegetarisk poké bowl med gulbetor, svart ris, mango, avokado och cashewnötter. Smaksätt riset med en sesamsås och avsluta med att ringla över en limedressing.

  - Poké bowl med gulbetor, limedressing och sesamsås

  Spara

 • Snabb mangosalsa

  Mangosalsa är oslagbart gott, enkelt att göra och ett givet tillbehör till tacosen! Salsan görs på mango, chili, rödlök, färskpressad limejuice och koriander. Passar perfekt även till grillat, fisk eller kyckling.

  - Snabb mangosalsa

  Spara

 • Lax med mango och avokado

  Fisktaco – ja tack! Laxen, som tillagas i ugnen, kryddas med den söt-starka mangosåsen. Servera laxen i mjuka tortillabröd med tärnad mango, skivad avokado och syrligt picklad lök samt krispiga cheese rolls.

  - Lax med mango och avokado

  Spara

 • Chokladpavlova med lemoncurdgrädde och mango

  Du vet väl att det finns en extra magsäck för efterrätten? Oavsett hur mätt du än må vara, kommer denna chokladpavlova få din mage att kurra. Den får en härlig fräschör tack vare lemoncurd och de exotiska frukterna mango och passionsfrukt. Kakan toppas med härlig mynta som både livar upp med färg och smak!

  - Chokladpavlova med lemoncurdgrädde och mango

  Spara