Glasnudelsallad med ostronskivling och mango
Nudelsallad är både enkelt och gott! Prova en enkel och välbalanserad vietnamesisk glasnudelsallad med grönsaker, strimlad mango, böngroddar och stekt ostronskivling som toppas med sesamfrön och rostad lök.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2023
Ingredienser
4 portioner
2 schalottenlökar
2 1/2 dl rapsolja
200 g glasnudlar
300 g ostronskivling
4 vitlöksklyftor
1/2 tsk salt
1 tsk chilipulver
1 tsk malen svartpeppar
180 g färska böngroddar
1 omogen mango
2 tsk strösocker
3/4 dl japansk soja
1/2 dl färskpressad limejuice
1 finhackad röd peppar (chili)
2 dl hackade färska örter (t ex koriander, mynta, thaibasilika)
2 msk rostade sesamfrön
2 msk rostad lök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3712 KJ / 887 kCal
Fett64 g
Salt4 g
Kolhydrater66 g
Protein12 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Somrigt,lätt!
Marilouise
2023-06-10Rätten mycket god,smakar nästan som i Vietnam :) Ska göra fler gånger men nästa gång börjar jag med mangosalladen så den får stå till sig lite
Leena
2023-06-06På tok för mycket olja till nudlarna. Hälften hade räckt gott. Står inte heller om vitlöken ska gå med hela för att smaksätta oljan svampen steks i eller om den ska hackas/pressas för att sedan följa med ner i nudlarna. Blev väldigt lite smak trots att vi kryddade på mer än receptet sa
Andreas
2023-05-23