Ugnspannkaka med rårörda lingon och dessert
Cannellinibönor är den hemliga ingrediensen som gör den här ugnspannkakan både saftig och mättande. Servera med riven morot och rårörda lingon och du har en rätt som går hem hos hela familjen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2024
Ingredienser
4 portioner
Lingon
250 g frysta lingon
3/4 dl strösocker
Pannkaka
1 förp kokta cannellinibönor eller stora vita bönor (à 380 g)
4 dl vetemjöl (gärna fullkorn)
1 tsk salt
7 1/2 dl mjölk
4 ägg
1 msk smör (till plåten)
500 g morötter
Snabb mangoglass
250 g fryst mango
2 dl vaniljkvarg
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2987 KJ / 713 kCal
Fett18 g
Salt2.5 g
Kolhydrater104 g
Protein28 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Detta var inte bra, mjölig smak pga bönorna. Hjälpte inte att jag hade bacon i. Tack och lov kan man göra riktig fläskpannkaka nästa gång.
Britt
2024-05-06Helt ok. Varken mer eller mindre.
Pernilla
2024-03-01Pannkakan är smaklös, inte ens vin till maten gjorde saken bättre.
Per
2024-02-26