Ugnspannkaka med rårörda lingon och dessert 

2
0
Ugnspannkaka med rårörda lingon och dessert 

Cannellinibönor är den hemliga ingrediensen som gör den här ugnspannkakan både saftig och mättande. Servera med riven morot och rårörda lingon och du har en rätt som går hem hos hela familjen.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2023

Ugnspannkaka med rårörda lingon och dessert 

Ingredienser

4 portioner

Lingon

250 g frysta lingon
3/4 dl strösocker

Pannkaka

1 förp cannellinibönor (à 380 g)
4 dl vetemjöl (gärna fullkorn)
1 tsk salt
7 1/2 dl mjölk
4 ägg
1 msk smör (till plåten)
350 g morötter

Snabb mangoglass

250 g fryst mango
2 dl vaniljkvarg

För alla 

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk, smör/matfett och kvarg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk, smör och kvarg mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2915 KJ / 695 kCal
Fett 17 g
Salt 25 g
Kolhydrater 100 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden