Ugnspannkaka med rårörda lingon och dessert
Cannellinibönor är den hemliga ingrediensen som gör den här ugnspannkakan både saftig och mättande. Servera med riven morot och rårörda lingon och du har en rätt som går hem hos hela familjen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2024
Ingredienser
4 portioner
Lingon
250 g frysta lingon
3/4 dl strösocker
Pannkaka
1 förp kokta cannellinibönor eller stora vita bönor (à 380 g)
4 dl vetemjöl (gärna fullkorn)
1 tsk salt
7 1/2 dl mjölk
4 ägg
1 msk smör (till plåten)
500 g morötter
Snabb mangoglass
250 g fryst mango
2 dl vaniljkvarg
Gör så här
00:10:00
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2987 KJ / 713 kCal
Fett18 g
Salt2.5 g
Kolhydrater104 g
Protein28 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
10 stDetta var inte bra, mjölig smak pga bönorna. Hjälpte inte att jag hade bacon i. Tack och lov kan man göra riktig fläskpannkaka nästa gång.
Britt
Helt ok. Varken mer eller mindre.
Pernilla
Pannkakan är smaklös, inte ens vin till maten gjorde saken bättre.
Per
Hade bacon och lite bakpulver i . Men paj och ugnspannkaka samma kasse är negativt.
Michael
Degig smaklös pannkaka. Gick inte hem hos mig eller familjen. Bara jag gillade glassen.
Elin
Näe… saknar bacon eller fläsk
Maria
Håller it med min dotter. Det var jätte (särskrivning) gott!
Mikael
Hade hellre ätit vanlig fläskpannkaka. Det var it gott med bönor i. Men mangoglassen va jätte god
Mikael
Ganska smaklös pannkaka med degig konsistens. Det gick inte hem hos oss.
Véronique
Saknar fläsket men i övrigt fantastiskt!
Martin