Salladsbowl
Somrig salladsbowl med många härliga smaker. Mango ger fräschhet, gröna ärtor, tomater och sallad goda smaker och dessutom rör du ner lite salta jordnötter i salladen. Servera din salladsbowl med den smakrika dressingen som görs med kokosgrädde för extra krämig dressing.
Ingredienser
8 portioner
250 g fryst mango i bitar (à 250 g)
250 g frysta gröna ärtor
250 g körsbärstomater
2 rödlökar
2 morötter
1 gurka
2 romansalladshuvuden
2 dl saltade jordnötter
Dressing
2 vitlöksklyftor
4 msk limejuice (4 msk motsvarar 2-3 lime)
1 msk flytande honung
1 förp kokosgrädde (à 400 ml)
salt
svartpeppar
Toppingförslag
rostade sesamfrön
rostad lök
finstrimlade noriark (sjögräs)
färsk koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl toppingförslag.
Energi1235 KJ / 296 kCal
Fett19 g
Salt1 g
Kolhydrater20 g
Protein9 g
Kommentarer
Detta var nog den vidrigaste salladen jag ätit i hela mitt liv.
Eloise
2024-01-23Kan man använda något annat än honung? Har förstått att honung inte är helt veganskt.
Lisa
2023-05-01Hej Lisa! Du kan smaka av dressingen med agavesirap istället för honung. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-05-02