Salladsbowl
Somrig salladsbowl med många härliga smaker. Mango ger fräschhet, gröna ärtor, tomater och sallad goda smaker och dessutom rör du ner lite salta jordnötter i salladen. Servera din salladsbowl med den smakrika dressingen som görs med kokosgrädde för extra krämig dressing.
Ingredienser
8 portioner
250 g fryst mango i bitar (à 250 g)
250 g frysta gröna ärtor
250 g körsbärstomater
2 rödlökar
2 morötter
1 gurka
2 romansalladshuvuden
2 dl saltade jordnötter
Dressing
2 vitlöksklyftor
4 msk limejuice (4 msk motsvarar 2-3 lime)
1 msk flytande honung
1 förp kokosgrädde (à 400 ml)
salt
svartpeppar
Toppingförslag
rostade sesamfrön
rostad lök
finstrimlade noriark (sjögräs)
färsk koriander
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri rostad lök till servering.
Näringsvärdet är beräknat exkl toppingförslag.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1235 KJ / 296 kCal
Fett19 g
Salt1 g
Kolhydrater20 g
Protein9 g
Kommentarer
Detta var nog den vidrigaste salladen jag ätit i hela mitt liv.
Eloise
2024-01-23Kan man använda något annat än honung? Har förstått att honung inte är helt veganskt.
Lisa
2023-05-01Hej Lisa! Du kan smaka av dressingen med agavesirap istället för honung. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-05-02