Mango- och avokadosalsa

68
5
Mango- och avokadosalsa

Till den här otroligt goda mango- och avokadosalsan är det smidigt värre att använda fryst färdigtärnad mango och avokado som du hittar i välsorterade butiker. Halstra tonfisk på grillen och bjud med den fruktiga salsan – eller ha som tillbehör till tacos!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2016

Mango- och avokadosalsa

Ingredienser

5 dl
250 g tärnad mango (fryst eller färsk)
250 g tärnad avokado (fryst eller färsk)
1 tsk finrivet limeskal
1 msk färskpressad limejuice
1/2 hackad silverlök
1 msk rapsolja
1 tsk sambal oelek
1/2 dl hackad koriander

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsberäkningen är per dl.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

68

Kommentarer

Lars

2021-06-26

Jag tog Aceto balsamico di modena ,en vinäger från Coop i stället för cajun.En tsk på halv mängd mango och en avokado och persilja.Blev bra tyckte vi. LASSE

Annica

2020-12-21

Supergott till allt grillat! Dock är inte koriander nån favorit, så det har vi bytt mot persilja

Elin

2020-11-26

Sen cajun istället för sambal oelek

Näringsvärde per portion

Energi 677 KJ / 162 kCal
Fett 13 g
Salt 0.01 g
Kolhydrater 10 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden