UNDER 30 MIN | Medel

Mango- och avokadosalsa

Till den här otroligt goda mango- och avokadosalsan är det smidigt värre att använda fryst färdigtärnad mango och avokado som du hittar i välsorterade butiker. Halstra tonfisk på grillen och bjud med den fruktiga salsan – eller ha som tillbehör till tacos!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 5 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina mango och avokado om fryst används.
  2. Blanda samtliga ingredienser.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsberäkningen är per dl.

Ingredienser

Portioner: 5 dl
  • 250 g tärnad mango (fryst eller färsk)
  • 250 g tärnad avokado (fryst eller färsk)
  • 1 tsk finrivet limeskal
  • 1 msk färskpressad limejuice
  • 1/2 hackad silverlök
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1/2 dl hackad koriander

Näringsvärde
Per portion

Energi 677 kJ / 162 kCal