Mango- och avokadosalsa

Till den här otroligt goda mango- och avokadosalsan är det smidigt värre att använda fryst färdigtärnad mango och avokado som du hittar i välsorterade butiker. Halstra tonfisk på grillen och bjud med den fruktiga salsan – eller ha som tillbehör till tacos!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2016

Ingredienser
5 dl
250 g tärnad mango (fryst eller färsk)
250 g tärnad avokado (fryst eller färsk)
1 tsk finrivet limeskal
1 msk färskpressad limejuice
1/2 hackad silverlök
1 msk rapsolja
1 tsk sambal oelek
1/2 dl hackad koriander
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsberäkningen är per dl.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi677 KJ / 162 kCal
Fett13 g
Salt0.01 g
Kolhydrater10 g
Protein1 g
Kommentarer
Supergott, hade inte silverlök och sambal hemma så tog rödlök och hackad fryst chilli istället och tog olivolja istället för rapsolja
Jenny
2023-07-14Suveränt gott till laxtacon.
Maria
2023-03-24Jag tog Aceto balsamico di modena ,en vinäger från Coop i stället för cajun.En tsk på halv mängd mango och en avokado och persilja.Blev bra tyckte vi. LASSE
Lars
2021-06-26