Bowl med fiskpinnar och mango
Med en enkel och fräsch bowl blir vardagspusslet lite enklare. Den här varianten består av en bas av havreris eller matvete, färdiga fiskpinnar, grönsaker och mango som toppas med picklad lök, tortillachips och chilimajo.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2024
Ingredienser
4 portioner
2 dl havreris eller matvete
1 hjärtsallad
1/2 gurka (1/2 gurka motsvarar ca 150 g)
ca 450 g fiskpinnar eller fisknuggets
1 msk olja eller smör
250 g tinad fryst mango
1 dl picklad rödlök (se länk för hemmagjord)
1 kruka koriander
2 dl tortillachips
1 dl chilimajonnäs (se länk för hemmagjord)
1 lime
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2354 KJ / 563 kCal
Fett34 g
Salt1.6 g
Kolhydrater45 g
Protein17 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer