Mangosalsa med koriander och chili

90
4
Mangosalsa med koriander och chili

En mangosalsa med de klassiska smaksättarna lime, koriander, chili och lök. Enkla, rena smaker och oslagbart gott. Fredagsmys, grillkväll, stekt fisk, kyckling? Mangosalsan är alltid ett säkert kort och med ingredienser som gör gott i kroppen.

Mangosalsa med koriander och chili

Ingredienser

4 portioner
1 mango
1/2 gurka
1 röd chilipeppar
1/2 rödlök
2 lime
2 msk olja
salt
1 kruka koriander

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

90

Kommentarer

Lars

2023-01-06

Behövs mer lime o salt sant en söt mango för att få rätt balans helt ok recept

Josephine

2021-04-28

Hej, hur länge kan man förvara den i kylen? Om jag skall äta den på söndag kan jag göra den idag (onsdag)?

Redaktionen ICAse

2021-04-29

Hej Josephine! Tja, salsan håller säkerligen ett par dagar i kylen och kommer nog klara sig till på söndag. Men eftersom det är skivad lök i så skulle jag råda dig att inte spara den riktigt så länge. Salsan är fräschast när löken fortfarande är lite krispig och koriandern är ny hackad. Den smakar alltså bäst ny gjord eller bara någon dag gammal. Hälsningar Ulrika

Pia

2021-04-16

Gjorde denna till grillad kyckling. Hur gott som helst

Näringsvärde per portion

Energi 656 KJ / 157 kCal
Fett 8 g
Salt 76 g
Kolhydrater 18 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden