Ljummen grynsallad med mango och hasselnötter
Välkomna våren med detta härliga recept! Knaprigt, milt och sött är vad som serveras på kvällens tallrik, och det är självklart hasselnötter, mozzarella och mango som står för dessa element. För att inte nöja oss där smakmässigt, så lägger vi även till lite sesamfrön, persilja och citron. Dina smaklökar kommer jubla!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2020
Ingredienser
4 portioner
4 dl gryn (fullkorn)
150 g haricots verts (bönor)
1 msk olivolja
1 msk sesamfrö
salt
1 gurka
2 förp mozzarella (à 125 g)
20 g färsk persilja
1 dl rostade hasselnötter
peppar
1 msk citronjuice
250 g fryst mango
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2314 KJ / 549 kCal
Fett27 g
Salt2 g
Kolhydrater50 g
Protein22 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott men kändes mer som ett tillbehör eller en rätt till en buffé
Åsa
2020-04-18Supergott och fräscht! Kompletterade med falafel och hummus så blev det lite matigare.
Sofia
2020-04-15Mycket godare än jag förväntade mig! Enkelt och väldigt gott (blandade jag i både ruccola och mango)
Camilla
2020-04-15