Ljummen grynsallad med mango och hasselnötter

10
4
Ljummen grynsallad med mango och hasselnötter

Välkomna våren med detta härliga recept! Knaprigt, milt och sött är vad som serveras på kvällens tallrik, och det är självklart hasselnötter, mozzarella och mango som står för dessa element. För att inte nöja oss där smakmässigt, så lägger vi även till lite sesamfrön, persilja och citron. Dina smaklökar kommer jubla!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2020

Ljummen grynsallad med mango och hasselnötter

Ingredienser

4 portioner
4 dl
gryn (fullkorn)
150 g
haricots verts (bönor)
1 msk
olivolja
1 msk
sesamfrö
-
salt
1
gurka
2
förp mozzarella (à 125 g)
20 g
färsk persilja
1 dl
rostade hasselnötter
-
peppar
1 msk
citronjuice
250 g
fryst mango
65 g
rucola

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut fullkornsgrynen mot glutenfri couscous, quinoa eller ris.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Åsa

2020-04-18

Gott men kändes mer som ett tillbehör eller en rätt till en buffé

Sofia

2020-04-15

Supergott och fräscht! Kompletterade med falafel och hummus så blev det lite matigare.

Camilla

2020-04-15

Mycket godare än jag förväntade mig! Enkelt och väldigt gott (blandade jag i både ruccola och mango)

Näringsvärde per portion

Energi 2314 KJ / 549 kCal
Fett 27 g
Salt 2 g
Kolhydrater 50 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept