UNDER 30 MIN | Medel

Ljummen grynsallad med mango och hasselnötter

Välkomna våren med detta härliga recept! Knaprigt, milt och sött är vad som serveras på kvällens tallrik, och det är självklart hasselnötter, mozzarella och mango som står för dessa element. För att inte nöja oss där smakmässigt, så lägger vi även till lite sesamfrön, persilja och citron. Dina smaklökar kommer jubla!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 32, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina mangon.
  2. Koka grynen enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Ansa och stek bönorna i oljan i en stekpanna några minuter. Häll i sesamfrön och låt de rosta med någon minut. Salta.
  4. Skär gurkan i skivor och mozzarellan i bitar. Hacka persiljan.
  5. Blanda grynen med bönorna, hasselnötterna och gurkan. Vänd ner persiljan och smaka av med salt, peppar och citronjuice.
  6. Servera grynsalladen med mango, mozzarella och ruccola.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut fullkornsgrynen mot glutenfri couscous, quinoa eller ris.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 dl gryn (fullkorn)
  • 150 g haricots verts
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk sesamfrö
  • salt
  • 1 gurka
  • 2 förp mozzarella (à 125 g)
  • 20 g färsk persilja
  • 1 dl rostade hasselnötter
  • peppar
  • 1 msk citronjuice
  • 250 g fryst mango
  • 65 g ruccola

Näringsvärde
Per portion

Energi 2314 kJ / 549 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept