Laxsalsa med kräftstjärtar
Laxsalsa med kräftstjärtar är ett smakfullt och kryddigt inslag på buffébordet. Laxsalsan med bland annat avokado, mynta och mango kompletteras med kräftstjärtar. Salsan passar utmärkt att äta med matbananchips.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2007
Ingredienser
10 portioner
ca 300 g fryst tinad laxfilé
1 mango eller frysta tinade mangobitar (1 mango motsvarar 2 dl bitar)
1 stor rödlök
1 hel vitlök solo eller vitlöksklyftor (1 solo motsvarar 3-4 klyftor)
1 - 1 1/2 chilifrukt (t ex spansk peppar eller jalapeño)
1 kruka mynta
1 kruka koriander
10 kräftstjärtar i lag
2 avokador
Marinad
juicen av 3 limefrukter
1 msk sesamolja
1/2 dl asiatisk fisksås
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi630 KJ / 150 kCal
Fett9 g
Kommentar
JAg tycker att detta är en perfekt rätt på en buffe. Men det man ska tänka på är att fisken bör dra minst ett dygn för att få den rätta smaken .Det man kan gör a är att hälla av överskottet av spad och låta den dra ändå.Jag har serverat denna rätt på ett bröllop och det är ett j´ättebra alternativ till den vanliga räkcoctailen och ett betydligt smalare allternativ. MVH Malin
Malin
2007-04-25