Laxsalsa med kräftstjärtar

Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
1
Laxsalsa med kräftstjärtar

Laxsalsa med kräftstjärtar är ett smakfullt och kryddigt inslag på buffébordet. Laxsalsan med bland annat avokado, mynta och mango kompletteras med kräftstjärtar. Salsan passar utmärkt att äta med matbananchips.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2007

Laxsalsa med kräftstjärtar

Ingredienser

10 portioner
ca 300 g fryst tinad laxfilé
1 mango eller frysta tinade mangobitar (1 mango motsvarar 2 dl bitar)
1 stor rödlök
1 hel vitlök solo eller vitlöksklyftor (1 solo motsvarar 3-4 klyftor)
1 - 1 1/2 chilifrukt (t ex spansk peppar eller jalapeño)
1 kruka mynta
1 kruka koriander
10 kräftstjärtar i lag
2 avokador

Marinad

juicen av 3 limefrukter
1 msk sesamolja
1/2 dl asiatisk fisksås

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

JAg tycker att detta är en perfekt rätt på en buffe. Men det man ska tänka på är att fisken bör dra minst ett dygn för att få den rätta smaken .Det man kan gör a är att hälla av överskottet av spad och låta den dra ändå.Jag har serverat denna rätt på ett bröllop och det är ett j´ättebra alternativ till den vanliga räkcoctailen och ett betydligt smalare allternativ. MVH Malin

Malin

2007-04-25

Näringsvärde per portion

Energi630 KJ / 150 kCal
Fett9 g

Testa liknande recept

Stefans mumsiga kräftmacka
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Chilikräftor med mango och koriander
Betyg 3.6 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ceviche med färsk tonfisk och lax
Betyg 3.4 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rädisor med kräftstjärtar och rostad lök
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Portionsomelett med kräftor
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kräftor med citrussmak i filodeg
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga