Laxsalsa med kräftstjärtar

1
1
Laxsalsa med kräftstjärtar

Laxsalsa med kräftstjärtar är ett smakfullt och kryddigt inslag på buffébordet. Laxsalsan med bland annat avokado, mynta och mango kompletteras med kräftstjärtar. Salsan passar utmärkt att äta med matbananchips.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2007

Laxsalsa med kräftstjärtar

Ingredienser

10 portioner
ca 300 g fryst tinad laxfilé
1 mango eller frysta tinade mangobitar (1 mango motsvarar 2 dl bitar)
1 stor rödlök
1 hel vitlök solo eller vitlöksklyftor (1 solo motsvarar 3-4 klyftor)
1 - 1 1/2 chilifrukt (t ex spansk peppar eller jalapeño)
1 kruka mynta
1 kruka koriander
10 kräftstjärtar i lag
2 avokador

Marinad

juicen av 3 limefrukter
1 msk sesamolja
1/2 dl asiatisk fisksås

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Byt till exempel kräftstjärtar mot räkor. Med ett friterat bananchips blir det extra festligt, men det går också bra att fritera bakpotatis eller servera med grissini.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentar

Malin

2007-04-25

JAg tycker att detta är en perfekt rätt på en buffe. Men det man ska tänka på är att fisken bör dra minst ett dygn för att få den rätta smaken .Det man kan gör a är att hälla av överskottet av spad och låta den dra ändå.Jag har serverat denna rätt på ett bröllop och det är ett j´ättebra alternativ till den vanliga räkcoctailen och ett betydligt smalare allternativ. MVH Malin

Näringsvärde per portion

Energi 630 KJ / 150 kCal
Fett 9 g
Läs mer om näringsvärden