Sojastekt lax med syrlig mangosallad

111
10
Sojastekt lax med syrlig mangosallad

Njut av sojastekt lax till middag med ljuvlig mangosallad. Här möts söta, syrliga och salta smaker i en fantastisk smakkombination. Till den sojastekta laxen gör du en fräsch mangosallad med bland annat gurka, paprika, grovhackad koriander och en skvätt limesaft.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2016

Sojastekt lax med syrlig mangosallad

Ingredienser

4 portioner

Ris

4
port ris (gärna fullkorn)

Mangosallad

1/2
gurka
1
rödlök
1
röd paprika
1
lime
1
kruka koriander
250 g
fryst mango
1 msk
olivolja
-
peppar

Lax

1 msk
strösocker
1/2 dl
japansk soja
1
vitlöksklyfta
4
port laxfilé
1 msk
olja

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Riv lite ingefära i sojan om det finns hemma.

Vad tyckte du om receptet?

111

Kommentarer

Lotta

2021-01-03

Så gott! Vi bytte riset mot nudlar och lade till osaltade cashewnötter i salladen. Favorit som vi kommer att göra fler gånger.

Mikaela

2020-05-03

Supergott så fräscha smaker dessutom lättlagat högsta betyg!

Anna

2020-04-09

Kanongott! Gjorde många portioner senast och valde då att istället ugnsbaka laxen, det blev minst lika bra tycker jag och var lite lättare :)

Näringsvärde per portion

Energi 2577 KJ / 615 kCal
Fett 28 g
Salt 3.1 g
Kolhydrater 54 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept