Sojastekt lax med syrlig mangosallad
Njut av sojastekt lax till middag med ljuvlig mangosallad. Här möts söta, syrliga och salta smaker i en fantastisk smakkombination. Till den sojastekta laxen gör du en fräsch mangosallad med bland annat gurka, paprika, grovhackad koriander och en skvätt limesaft.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2016
Ingredienser
4 portioner
Ris
4 port ris (gärna fullkorn)
Mangosallad
1/2 gurka
1 rödlök
1 röd paprika
1 lime
1 kruka koriander
250 g fryst mango
1 msk olivolja
peppar
Lax
1 msk strösocker
1/2 dl japansk soja
1 vitlöksklyfta
4 port laxfilé
1 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2577 KJ / 615 kCal
Fett28 g
Salt3.1 g
Kolhydrater54 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott! Testar med ingefära nästa gång.
Maria
2023-02-03Hur gott som helst ❤️ Tipset om ingefäran är pricken över i 👍
Marie
2021-09-25Så gott! Vi bytte riset mot nudlar och lade till osaltade cashewnötter i salladen. Favorit som vi kommer att göra fler gånger.
Lotta
2021-01-03