Goi cuon – Sommarrullar med räkor

Betyg 4.7 av 5.
21 personer har röstat
2
Goi cuon – Sommarrullar med räkor

Sommar- eller färska vårrullar med räkor är enkelt, krispigt, fräscht och gott! Den traditionella rätten från Vietnam med risnudlar, räkor, mango och gurka inslagna i rispapper avnjuts med den sötsyrliga dippsåsen nouc cham.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2023

Goi cuon – Sommarrullar med räkor

Ingredienser

4 portioner

Nouc cham-dippsås

3 msk fisksås
2 msk färskpressad limejuice
3 msk kallt vatten
2 msk strösocker
1 finhackad röd peppar (chili)
2 finhackade vitlöksklyftor

Fyllning

1 förp risnudlar (à ca 180 g)
2 msk neutral olja
3 vitlöksklyftor
400 g skalade räkor
salt
svartpeppar
1 omogen mango
1 gurka
200 g hjärtsallad
16 ark rispapper
färska örter (t ex mynta, koriander, thaibasilika)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
21 personer har röstat

Kommentarer

Kan man förbereda dessa någon dag innan?

Anna

2024-12-22

Hej Anna! Nja, det skulle jag inte rekommendera dessvärre. Dom blir allra godast om man gör dom precis innan man ska äta. Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-12-23

Blev nog lite gaaalet i delen "ingredienser" alla verkar ingå i enbart dippsåsen? :)

Emma

2023-04-21

Hej Emma! Tack för din kommentar. Vi har nu gjort receptet lite tydligare. 😊 Hälsningar Elina

Redaktionen

2023-04-25

Testa liknande recept

Vietnamesiska vårrullar
Betyg 4.1 av 5.
43 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Friterade vietnamesiska vårrullar med tofu
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Färska vårrullar med fläskkarré och nektarin
Betyg 4.8 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vietnamesiska vårrullar med kyckling
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vårrullar med mango, avokado och rostad mandelsås
Betyg 3.8 av 5.
213 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vietnamesisk pho med biff
Betyg 4.3 av 5.
109 personer har röstat
Över 60 min att tillaga