Goi cuon – Sommarrullar med räkor
![Goi cuon – Sommarrullar med räkor](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_248771/cf_259/goi_cuon_–_sommarrullar_med_rakor.jpg)
Sommar- eller färska vårrullar med räkor är enkelt, krispigt, fräscht och gott! Den traditionella rätten från Vietnam med risnudlar, räkor, mango och gurka inslagna i rispapper avnjuts med den sötsyrliga dippsåsen nouc cham.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2023
![Goi cuon – Sommarrullar med räkor](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_248771/cf_259/goi_cuon_–_sommarrullar_med_rakor.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Nouc cham-dippsås
3 msk fisksås
2 msk färskpressad limejuice
3 msk kallt vatten
2 msk strösocker
1 finhackad röd peppar (chili)
2 finhackade vitlöksklyftor
Fyllning
1 förp risnudlar (à ca 180 g)
2 msk neutral olja
3 vitlöksklyftor
400 g skalade räkor
salt
svartpeppar
1 omogen mango
1 gurka
200 g hjärtsallad
16 ark rispapper
färska örter (t ex mynta, koriander, thaibasilika)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Kan man förbereda dessa någon dag innan?
Anna
2024-12-22Hej Anna! Nja, det skulle jag inte rekommendera dessvärre. Dom blir allra godast om man gör dom precis innan man ska äta. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-12-23Blev nog lite gaaalet i delen "ingredienser" alla verkar ingå i enbart dippsåsen? :)
Emma
2023-04-21Hej Emma! Tack för din kommentar. Vi har nu gjort receptet lite tydligare. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-04-25