Goi cuon – Sommarrullar med räkor
Sommar- eller färska vårrullar med räkor är enkelt, krispigt, fräscht och gott! Den traditionella rätten från Vietnam med risnudlar, räkor, mango och gurka inslagna i rispapper avnjuts med den sötsyrliga dippsåsen nouc cham.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2023
Ingredienser
4 portioner
Nouc cham-dippsås
3 msk fisksås
2 msk färskpressad limejuice
3 msk kallt vatten
2 msk strösocker
1 finhackad röd peppar (chili)
2 finhackade vitlöksklyftor
Fyllning
1 förp risnudlar (à ca 180 g)
2 msk neutral olja
3 vitlöksklyftor
400 g skalade räkor
salt
svartpeppar
1 omogen mango
1 gurka
200 g hjärtsallad
16 ark rispapper
färska örter (t ex mynta, koriander, thaibasilika)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Blev nog lite gaaalet i delen "ingredienser" alla verkar ingå i enbart dippsåsen? :)
Emma
2023-04-21Hej Emma! Tack för din kommentar. Vi har nu gjort receptet lite tydligare. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-04-25