Hoppa till sidans innehåll

Grönsaker och barn går ibland inte ihop MEN det finns små knep man kan ta till för att få barnen att få i sig mer grönsaker. Här får du några goda recept med grönsaker som barnen garanterat kommer gilla!

Elin Nordström

Vi är nog många som sett de små förvridna ansiktsuttrycken när det serveras en maträtt där man kan se minsta tillstymmelse av grönsaker. Även om kidsen inte vill käka så kallade blad, gräs eller vad de nu kallar grönsaker så kan man smyga in dessa nyttigheter utan att de märker något. Varsågoda - här kommer en förälders räddning. 

 • Bästa gömstället för grönsaker

  En köttfärssås är en perfekt gömma för grönsaker. Testa att riva ner blomkål i färsen. Om du vill göra det superenkelt för dig (vem vill inte det?) så kan du köpa färdigt blomkålsris och ha i.

  Köttfärssås med dold blomkål

 • Linsbollo!

  Om du ändå lagar köttfärssås kan du passa på att slänga ned ett tetra med linser. Tips: välj svarta linser för då smälter de bättre in i färgskalan på bolognesen! Eller testa en helvegetarisk variant, som den här linsbollon.

  Linsbolognese med tagliatelle

 • Färgglada biffar

  Biffar som är orangea kan ju inte vara något annat än superkul att äta, ELLER? Nja om du är en liten person så kan det mesta som inte smakar någonting annat än ingenting vara läskigt. Men dessa halloumi (säg att det är muminkött) och morotsbiffar är superpopulära och kan faktiskt gå hem hos småfolket. Så testa!

  Morots- och halloumibiffar

 • Nyttigheter i smoothien

  Smoothies är ju ett oslagbart vapen för sluga föräldrar. Här är tre varianter vi laborerat fram för att på bästa sätt dölja nyttigheter i form av spenat, morot eller vita bönor. Släng in i frysen så blir det glass!

  Tre smoothies med dolda grönsaker

 • Pannkakstricket

  Mixa ned grönsaker i pannkakssmeten! Rödbeta eller spenat ger färgglada pannkisar utan att ta över för mycket i smak. För den lite mer misstänksamma kan morot eller vita bönor funka, eftersom de inte påverkar färgen lika mycket.

 • Färgglatt potatismos

  Mosa i broccoli, rödbeta eller morot i potatismoset och säg att det är karamellfärg, eller varför inte monstermos? Du behöver vara en riktigt bra grönsaksdektektiv för att kunna lokalisera något nyttigt då, det lovar vi.

 • Mixa som om det inte fanns en morgondag

  Vill du radera varenda spår av en hård grönsak i maten så testa att mixa alla grönsakerna först i en mixer och sedan rör du ner blandningen i maten.