Kikärtsbiffar med curry, morot, mango och ris

Dessa vego kikärtsbiffar med curry och morot serveras ihop med ris och en röra av mango chutney och crème fraiche. Forma vackra, gulorange biffar av din kikärtsröra och stek långsamt i olja. En rätt som är läcker både för öga och gom!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2011

Ingredienser
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på mango chutney. Rätten innehåller ägg, laktos och mjölkprotein men är fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Förtydliga receptet: Fattar inte om man ska mixa allt efter att äggen och de rivna morötterna och vitlöken lagts i- eller bara röra ihop?
Alex
2022-06-20Hej Alex! Ursäkta sent svar. Du mixar bara kikärterna, resten ska röras ihop i smeten. Hoppas att du gillar biffarna! Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-07-22mixa bara hälften av kikärtorna låt resten vara hela, då blir det liten annan struktur. sen ska man nog göra små biffar för att få de att hålla ihop när man vänder dom
Monica
2021-05-09Goda! Fick steka ganska länge för att de inte skulle vara degiga.
Felicia
2021-01-20