Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Linsbollo med tagliatelle

Linsbollo eller linsgryta är en perfekt vardagsfavorit eftersom den är både snabb och enkel samtidigt som den är billig och supergod. Denna variant avnjuter du tillsammans med nykokt pasta och lättkokt broccoli. Du rör ihop den doftande linsgrytan med den färdiga smaksatta pastasåsen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och riv morötterna. Fräs dem i oljan i en kastrull. Häll i linser och pastasås, vatten och oregano. Låt sjuda ca 10 minuter eller enligt linsförpackning. Smaka av med soja, salt och peppar.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Ansa och skär broccolin i bitar och koka den med pastan ca 4 minuter.
  3. Servera linsbollon med pasta och broccoli.

 

För alla

Kontrollera noga innehållet i pastasåsen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Klimatanpassa

Här har du en klimatsmart rätt!
Vill du minska klimatpåverkan ytterligare kan du exempelvis använda vattenkokare för att koka vatten till pastan och glöm inte att ha lock på kastrullen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 morötter (2 morötter motsvarar ca 200 g)
  • 1 1/2 dl torra röda linser
  • 2 förp pastasås tomat & basilika (à 390 g)
  • ca 4 dl vatten
  • 2 tsk oregano eller timjan
  • 1 msk japansk soja
  • 4 portioner tagliatelle
  • 250 g broccoli
Att ha hemma
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2395 kJ / 574 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept