Morotsfrallor med äpple
Baka morotsfrallor till helgfrukosten eller soppmiddagen! Dessa frallor bakas med råg- och vetemjöl och smaksätts med morot och äpple. Resultatet blir saftiga frallor med krispig yta och ett mjukt och fluffigt inre.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2022
Ingredienser
12 frallor
2 tsk färsk jäst (2 tsk motsvarar ca 6 g)
4 dl kallt vatten
3 dl finmalet rågmjöl (3 dl motsvarar ca 110 g)
8 dl vetemjöl (8 dl motsvarar ca 480 g)
2 tsk salt
2 dl finrivna morötter (2 dl motsvarar ca 70 g)
2 dl rivet äpple (2 dl motsvarar ca 60 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi786 KJ / 188 kCal
Fett1 g
Salt1 g
Kolhydrater38 g
Protein5 g
Kommentarer
Jäser dåligt, för lite jäst. Smaklösa frallor, måste vara mer salt och lite sirap för att det ska smaka något. Det finns bättre recept.
Lena
2024-10-23Verkar vara ett enkelt och gott recept. Hur många bullar beräknas det bli? Har svårt att avgöra om de ska vara stora eller små bröd. Åsa
Åsa
2024-01-28Hej Åsa! Vi gjorde 12 bullar och då blir dom som små frallor. Lycka till! Vänliga hälsningar Margareta
Redaktionen
2024-01-29Bra recept! Jag följer det genom att väga mjölet. Finriver morötter och äpplen vilket gör degen kletig. Tillsätter även ett par msk mörk sirap och rapsolja och har lite frön både i degen och ovanpå vilket gör dom mer ”matiga”. Jäser jättefint i rumstemperatur och sedan i ugnen. Mycket goda bullar som är lätta att göra!
Carina
2023-12-08