Baka morotsfrallor till helgfrukosten eller soppmiddagen! Dessa frallor bakas med råg- och vetemjöl och smaksätts med morot och äpple. Resultatet blir saftiga frallor med krispig yta och ett mjukt och fluffigt inre.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2022
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Enkelt recept. Blandade ihop degen på morgonen. Gräddade på kvällen. Ett av familjens favoritbröd.
Elaine
2023-09-21Bra, enkelt recept, bra att röra ihop utan köksassistenten på kvällen så man slipper väcka grannarna :) Jag rev morötter och äpple och blandade i vattnet, samt tog ca 1 msk olivolja och 1 msk sirap, blandade sedan med mjölet och tyckte att konsistensen blev fast men hanterlig med den mängden mjöl som angivits , samt att degen jäste fint under natten
Susanne
2023-04-16Jätte goda och saftiga frallor! Jag tillsatta 1dl extra vatten och då fick degen mycket bättre konsistens, men arbetade den kort med maskin för var väldigt trög för hand. Klickade upp degen med sked på bakplåtspapperet och det funkade kanon.
Lovisa
2023-01-29