Släng inte spadet från kikärter eller bönor på burk! Använd det till en spännande chokladmousse och låt gästerna gissa den hemliga ingrediensen. Ärt- eller bönspadet blir fluffigt när man vispar det, och är därmed ett suveränt alternativ till äggvita.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2015
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mörk choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri mörk choklad.
Näringsvärdet är beräknat per port på 4 port.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Vilken nyttighetsbomb jämfört med "vanlig" chokladmousse!
Kristina
2022-09-04Jessica Jättegott! Smakar som vanlig mousse! Jag blev glatt överraskad 👌🏼
Jessica
2021-02-19Toppenefterrätt! Den är en riktigt bonus och en ekonomisk sådana eftersom du använder något du annars hade slängt. Rekommenderar en riktig mörk choklad som smakar mycket. Då smakar en inget av ärtspadet och får bara de smaker som en vill ha. Jag hade hallon istället för blåbär. Mycket bra!
Julia
2016-08-21