Ärtig chokladmousse | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Ärtig chokladmousse

Släng inte spadet från kikärter eller bönor på burk! Använd det till
 en spännande chokladmousse och låt gästerna gissa den hemliga ingrediensen. Ärt- eller bönspadet blir fluffigt när man vispar det, och är därmed ett suveränt alternativ till äggvita.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4-6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa vätskan från kikärterna eller bönorna med en elvisp till ett vitt skum.
  2. Rör ner skumet, lite i taget, i smält mörk choklad. Söta ev. med honung eller agavesirap.
  3. Fördela smeten i 4-6 små glas. Låt stelna i kylen minst 1 timme. Toppa med bär!

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mörk choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri mörk choklad.

Näringsvärdet är beräknat per port på 4 port.

Ingredienser

Portioner: 4-6
  • vätskan från 1 förpackning kikärter eller bönor (à ca 1 1/2-2 dl)
  • 100 g smält mörk choklad
  • honung eller agavesirap
  • blåbär
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 656 kJ / 157 kCal