Ärtig chokladmousse

235
2
Ärtig chokladmousse

Släng inte spadet från kikärter eller bönor på burk! Använd det till
 en spännande chokladmousse och låt gästerna gissa den hemliga ingrediensen. Ärt- eller bönspadet blir fluffigt när man vispar det, och är därmed ett suveränt alternativ till äggvita.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2015

Ärtig chokladmousse

Ingredienser

4-6
vätskan från 1 förpackning kikärtor eller bönor (à ca 1 1/2-2 dl)
100 g smält mörk choklad
honung eller agavesirap
blåbär

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mörk choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri mörk choklad.

Näringsvärdet är beräknat per port på 4 port.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

235

Kommentarer

Jessica

2021-02-19

Jessica Jättegott! Smakar som vanlig mousse! Jag blev glatt överraskad 👌🏼

Julia

2016-08-21

Toppenefterrätt! Den är en riktigt bonus och en ekonomisk sådana eftersom du använder något du annars hade slängt. Rekommenderar en riktig mörk choklad som smakar mycket. Då smakar en inget av ärtspadet och får bara de smaker som en vill ha. Jag hade hallon istället för blåbär. Mycket bra!

Näringsvärde per portion

Energi 656 KJ / 157 kCal
Fett 9 g
Salt 0.01 g
Kolhydrater 15 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden