Ugnspannkaka med palsternacka

Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat
2Klimatsmart
Ugnspannkaka med palsternacka

En näve riven palsternacka i ugnspannkakan ger extra smak och fina fibrer. Byt ut vetemjölet mot dinkelmjöl om du vill göra pannakakan ännu lite nyttigare. En perfekt vardagsrätt för stora och små.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017

Ugnspannkaka med palsternacka

Ingredienser

4 portioner
3 dl vetemjöl eller dinkelmjöl
1 1/2 tsk salt
6 dl mjölk (3%)
3 ägg
200 g palsternacka
smör till formen

Till servering

finhackad persilja
äppelmos med picklat äppel (se länk under steg 4)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

Mycket god! Äpplemoset passar perfekt till smaken av palsternacka. Även barn som normalt inte äter palsternacka köper detta.

David

2020-10-23

För lite smak. Ska prova krydda med rosmarin

Barbro

2019-02-05

Näringsvärde per portion

Energi2008 KJ / 480 kCal
Fett10 g
Salt2.8 g
Kolhydrater79 g
Protein16 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Lufsa med rotfrukter och fetaostsallad
Betyg 2.8 av 5.
32 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Texmex-pannkaka
Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rotfruktspannkaka
Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rotsaksplättar med rårörda lingon
Betyg 4.1 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnspannkaka med rivna rotfrukter
Betyg 3.6 av 5.
80 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Palsternacka med sardeller och kapris
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga