Ugnspannkaka med palsternacka

12
2 Klimatsmart
Ugnspannkaka med palsternacka

En näve riven palsternacka i ugnspannkakan ger extra smak och fina fibrer. Byt ut vetemjölet mot dinkelmjöl om du vill göra pannakakan ännu lite nyttigare. En perfekt vardagsrätt för stora och små.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017

Ugnspannkaka med palsternacka

Ingredienser

4 portioner
3 dl
vetemjöl eller dinkelmjöl
1 1/2 tsk
salt
6 dl
mjölk (3%)
3
ägg
3 dl
riven palsternacka
-
smör till formen

Till servering

finhackad persilja
äppelmos med picklat äppel (se länk under steg 4)

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölkdryck och matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

David

2020-10-23

Mycket god! Äpplemoset passar perfekt till smaken av palsternacka. Även barn som normalt inte äter palsternacka köper detta.

Barbro

2019-02-05

För lite smak. Ska prova krydda med rosmarin

Näringsvärde per portion

Energi 2008 KJ / 480 kCal
Fett 10 g
Salt 2.8 g
Kolhydrater 79 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept