Ugnspannkaka med palsternacka
En näve riven palsternacka i ugnspannkakan ger extra smak och fina fibrer. Byt ut vetemjölet mot dinkelmjöl om du vill göra pannakakan ännu lite nyttigare. En perfekt vardagsrätt för stora och små.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017
Ingredienser
4 portioner
3 dl vetemjöl eller dinkelmjöl
1 1/2 tsk salt
6 dl mjölk (3%)
3 ägg
200 g palsternacka
smör till formen
Till servering
finhackad persilja
äppelmos med picklat äppel (se länk under steg 4)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2008 KJ / 480 kCal
Fett10 g
Salt2.8 g
Kolhydrater79 g
Protein16 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket god! Äpplemoset passar perfekt till smaken av palsternacka. Även barn som normalt inte äter palsternacka köper detta.
David
2020-10-23För lite smak. Ska prova krydda med rosmarin
Barbro
2019-02-05