Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ugnspannkaka med palsternacka

En näve riven palsternacka i ugnspannkakan ger extra smak och fina fibrer. Byt ut vetemjölet mot dinkelmjöl om du vill göra pannakakan ännu lite nyttigare. En perfekt vardagsrätt för stora och små.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn, tjock smet. Vispa ner äggen och resten av mjölken.
  3. Blanda ner palsternackan.
  4. Häll smeten i en smord ugnsform ca 20 x 30 cm (för 4 port). Grädda i mitten av ugnen i ca 30 min, tills den får fin färg.
  5. Till servering: Strö persilja över pannkakan och servera med Äppelmos med picklat äpple.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölkdryck och matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl vetemjöl eller dinkelmjöl
  • 1 1/2 tsk salt
  • 6 dl mjölk (3%)
  • 3 ägg
  • 3 dl riven palsternacka
  • smör till formen
Till servering
  • finhackad persilja
  • äppelmos med picklat äppel (se länk under steg 4)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2008 kJ / 480 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept