Ugnspannkaka med palsternacka

15
2 Klimatsmart
Ugnspannkaka med palsternacka

En näve riven palsternacka i ugnspannkakan ger extra smak och fina fibrer. Byt ut vetemjölet mot dinkelmjöl om du vill göra pannakakan ännu lite nyttigare. En perfekt vardagsrätt för stora och små.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017

Ugnspannkaka med palsternacka

Ingredienser

4 portioner
3 dl vetemjöl eller dinkelmjöl
1 1/2 tsk salt
6 dl mjölk (3%)
3 ägg
3 dl riven palsternacka
smör till formen

Till servering

finhackad persilja
äppelmos med picklat äppel (se länk under steg 4)

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölkdryck och matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

David

2020-10-23

Mycket god! Äpplemoset passar perfekt till smaken av palsternacka. Även barn som normalt inte äter palsternacka köper detta.

Barbro

2019-02-05

För lite smak. Ska prova krydda med rosmarin

Näringsvärde per portion

Energi 2008 KJ / 480 kCal
Fett 10 g
Salt 2.8 g
Kolhydrater 79 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden