Såhär i sommartider vet man aldrig när det dyker upp fler gäster till bordet. Grannar, barnens kompisar, eller bästa kompisen som ringer och föreslår spontanhäng. Det ska vara enkelt att duka för fler på kort tid! Här bjuder vi på härliga recept och tips på hur du drygar ut middagen. Alla är bjudna!
Dryga ut med en matig sallad. Vad har du hemma? En burk kronärtskockshjärtan, fetaost, bönor, färdigkokta linser? Servera med oliver, kapris och en hel hög med färska, små tomater.
Varför inte använda upp de där bönorna som alltid står och väntar på bättre tider i skåpet? En hummus på vita bönor blir lika krämig men lite mildare i smaken än originalet.
Blev det couscoussallad över från gårdagens middag? Duka fram! Eller gick inte alla majskolvar åt vid helgens grill? Det är aldrig så effektivt att kylskåpsrensa som när du får oväntade gäster till bordet.
Tomater och mozarella är alltid bra att ha i kylskåpet, för att kunna slänga ihop en caprese. Ringla över lite olivolja och vinägrett, och toppa med färsk basilika.
Töm fruktskålen och bärförrådet i frysen och servera fruktsalladen med glass eller vispad kokosgrädde och lite lemon curd.
Bor du nära en affär kan du även skicka iväg den oväntade gästen att köpa bullar medan du fixar det sista på middagen. Vardagslyx deluxe!
Se till att alltid ha ett gott bröd, smör och en krämig ost hemma. Knäckebröd går också finfint! Det enklaste sättet att dryga ut måltiden helt klart.