Tacogratäng med linser och blomkål

9
2 Klimatsmart
Tacogratäng med linser och blomkål

Tacogratäng med vegetarisk färs, linser, blomkålsris med mängder av goda och passande kryddor utgör grunden i gratängen. Mild sojabaserad crème fraiche breds ut över färsbädden och krossade nachochips strös ovan på toppen innan hela formen åker in i ugnen. Ät ihop med fräscha tillbehör och låt maten tysta mun.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2020

Tacogratäng med linser och blomkål

Ingredienser

4 portioner
380 g
kokta gröna linser
1
rödlök
2 msk
rapsolja
250 g
blomkålsris
2 msk
tomatpuré
250 g
formbar vegofärs
28 g
taco kryddmix
1 dl
vatten
150 g
majskorn
2 dl
sojabaserad crème fraiche
200 g
nachochips
1/2
förp cosmopolitansallad
1/2
gurka
1/2
förp plommontomater (à 500 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i kryddmixen och vegofärsen. 
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. 
Under 45 minuter

Gör så här

Tips

För lite mera styrka smaka av fräset med sambal oelek.

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Karin

3/5/2020

Jättegott! Nästa gång tar vi två kryddpåsar dock då vi älskar tacokrydda!

Christina

2/22/2020

Jättegott! Tillsatte även lite inlagd jalapeño +spad för mer styrka.

Näringsvärde per portion

Energi 2782 KJ / 665 kCal
Fett 32 g
Salt 4 g
Kolhydrater 60 g
Protein 25 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept