Tacogratäng med linser och blomkål
Tacogratäng med vegetarisk färs, linser, blomkål med mängder av goda och passande kryddor utgör grunden i gratängen. Mild fraiche breds ut över färsbädden och krossade nachochips strös ovan på toppen innan hela formen åker in i ugnen. Ät ihop med fräscha tillbehör och låt maten tysta mun.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2023
Ingredienser
4 portioner
1 förp kokta gröna linser (à 380 g)
1 blomkålshuvud (1 blomkålshuvud motsvarar ca 500 g fryst blomkålsris)
1 rödlök
2 msk rapsolja
2 msk tomatpuré
250 g vegofärs av sojaprotein
1 förp taco kryddmix (à 28 g)
1 dl vatten
1 msk grönsaksfond
1 förp majskorn (à 150 g)
2 dl sojabaserad fraiche
salt
peppar
200 g tortillachips
1 cosmopolitansallad
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2751 KJ / 658 kCal
Fett27 g
Salt3.4 g
Kolhydrater65 g
Protein33 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott! Rekommenderar dock att ta två påsar tacokrydda eftersom det annars blir ganska smaklöst och att lägga jalapeños uppepå för extra spice
Nova
2024-11-29Ganska smaklös och torr tyckte vi.
Elice
2024-08-21Kändes som något saknades ändå tillsatte jag sambal oelek
Elin
2024-03-22