Saftiga och smakrika veggo-biffar baserade på morot och den härliga cypriotiska osten halloumi eller annan grillost. En nypa chiliflakes ger morots- och halloumibiffarna hett sting. Stek dem i ugnen eller i en stekpanna – använd då gärna lite extra olja, så de blir riktigt frasiga.
Ett recept från:
Buffé
nr 9,
2016
Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd och ersätt bulgur med t ex quinoa eller ris.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi och laktosfritt ströbröd.
Näringsvärdet är beräknat per biff.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Karin
2023-01-26Supergoda och smidigt att de tillagas i ugnen! Hade klyftpotatis till och det blev jättegott.
Louise
2023-01-15Ääälskar dessa biffar. Brukar göra egna sötpotatispommes till med bea. Helt klart en helgfavorit hemma hos oss. De är till och med godare dagen efter i matlådan så de är bra matlådemat!
Cecilia
2023-01-06Istället för att pensla biffarna som bara är krångligt. Så tar man i olja direkt i smeten istället innan man formar biffarna. Funkar jättebra