Morots- och halloumibiffar

847
105 Klimatsmart
Morots- och halloumibiffar

Saftiga och smakrika veggo-biffar baserade på morot och den härliga cypriotiska osten halloumi. En nypa chiliflakes ger morots- och halloumibiffarna hett sting. Stek dem i ugnen eller i en stekpanna – använd då gärna lite extra olja, så de blir riktigt frasiga.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2016

Morots- och halloumibiffar

Ingredienser

8 st
250 g
morötter
1
halloumi (à 200 g)
2
ägg
3/4 dl
ströbröd
1 tsk
chiliflakes
-
salt
1 krm
svartpeppar
-
olja

Tillbehör

bulgur
sallad
hummus

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd och ersätt bulgur med t ex quinoa eller ris.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi och laktosfritt ströbröd.

Näringsvärdet är beräknat per biff.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

847

Kommentarer

Lisa

2021-05-18

Otroligt goda biffar! Jag serverade med ris, kall sås och en god sallad till. Kommer definitivt göras om fler gånger!

Signe

2021-05-04

Jättegoda och enkla att göra. Klyftpotatis och någon god röra till så blir det suveränt! Även haft dom som hamburgare i bröd :)

Anna

2021-04-29

Enkelt och gott. Även potatismos är gott till. Sänk värmen om ni kör varmluftsugn ugn och lite längre tid. Mvh Anna

Näringsvärde per portion

Energi 569 KJ / 136 kCal
Fett 9 g
Salt 1.18 g
Kolhydrater 6 g
Protein 7.4 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept