Morots- och halloumibiffar

1091
152
Morots- och halloumibiffar

Saftiga och smakrika veggo-biffar baserade på morot och den härliga cypriotiska osten halloumi eller annan grillost. En nypa chiliflakes ger morots- och halloumibiffarna hett sting. Stek dem i ugnen eller i en stekpanna – använd då gärna lite extra olja, så de blir riktigt frasiga.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2016

Morots- och halloumibiffar

Ingredienser

8 st
3 morötter (motsvarar ca 250 g)
1 halloumi eller grillost (à 200 g)
2 ägg
3/4 dl ströbröd
1 tsk chiliflakes
1 krm svartpeppar
salt
olja

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd och ersätt bulgur med t ex quinoa eller ris.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi och laktosfritt ströbröd.

Näringsvärdet är beräknat per biff.

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna biffarna med 1 tsk spiskummin.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1091

Kommentarer

Karin

2023-01-26

Supergoda och smidigt att de tillagas i ugnen! Hade klyftpotatis till och det blev jättegott.

Louise

2023-01-15

Ääälskar dessa biffar. Brukar göra egna sötpotatispommes till med bea. Helt klart en helgfavorit hemma hos oss. De är till och med godare dagen efter i matlådan så de är bra matlådemat!

Cecilia

2023-01-06

Istället för att pensla biffarna som bara är krångligt. Så tar man i olja direkt i smeten istället innan man formar biffarna. Funkar jättebra

Näringsvärde per portion

Energi 569 KJ / 136 kCal
Fett 90 g
Salt 118 g
Kolhydrater 60 g
Protein 74 g
Läs mer om näringsvärden