Köttfärssås med dold blomkål
Mera blomkål i köttfärssåsen! Här i sin enklaste form. Genom att dra ner på färsen och kompensera med färdigrivet blomkålsris får du enkelt en lite ”grönare” variant av denna vardagsfavorit. Dessutom, färdig på ett kick!
Ingredienser
4 portioner
ca 500 g blandfärs
250 g blomkålsris
2 förp pastasås med basilika (à 390 g)
4 port pasta (gärna spaghetti)
65 g rucola
Att ha hemma
1 msk olivolja
salt
peppar
2 msk tomatpuré
2 tsk oregano
1 msk japansk soja
1 dl vatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2695 KJ / 644 kCal
Fett24 g
Salt4.33 g
Kolhydrater64 g
Protein38 g
Kommentar
Så smart för att få i barnen mer grönsaker. Blomkålen märks inte överhuvudtaget. Jag har dock använt nötfärs istället för blandfärs.
Karin
2019-09-03