Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Enkel 15 min i köket

Köttfärssås med dold blomkål

Mera blomkål i köttfärssåsen! Här i sin enklaste form. Genom att dra ner på färsen och kompensera med färdigrivet blomkålsris får du enkelt en lite ”grönare” variant av denna vardagsfavorit. Dessutom, färdig på ett kick!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en stor kastrull med vatten till pastan.
  2. Stek färsen i hälften av oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lyft upp färsen och lägg på en tallrik. Bryn blomkålsriset och i resten av oljan i stekpannan.
  3. Tillsätt tomatpuré, oregano och soja, fräs någon minut. Tillsätt färsen, pastasåserna och vattnet.
  4. Låt koka upp och sjuda ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Servera pastan med köttfärssås och ruccola.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 500 g blandfärs
  • 250 g blomkålsris
  • 2 förp pastasås med basilika (à 390 g)
  • 4 port pasta (gärna spaghetti)
  • 65 g ruccola
Att ha hemma
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk oregano
  • 1 msk japansk soja
  • 1 dl vatten
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2695 kJ / 644 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer